1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Sokak Köpeklerini Kısırlaştırıyoruz” projesi Kars'ta başladı
“Sokak Köpeklerini Kısırlaştırıyoruz” projesi Kars'ta başladı

“Sokak Köpeklerini Kısırlaştırıyoruz” projesi Kars'ta başladı

Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası tarafından yürütülecek olan “Sokak Köpeklerini Kısırlaştırıyoruz” projesi Kars Merkeze bağlı Cumhuriyet köyünde başlatıldı.

A+A-

Proje ile ilgili olarak açıklamada bulunan, Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ercan Ödül, Gazi Karsımızın en önemli sorunlarından olan sahipsiz hayvanların populasyon kontrolü ve rehabilitasyon sürecinde rol alabilmek için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Ödül bu nedenle, İl Hayvanları Koruma Kuruluna protokol teklifi sunduklarını ve sundukları bu teklifin oybirliği ile kabul edildiğini bildirdi.

Söz konusu protokolün Kars Belediyesine yönelik olduğunu da belirten Ödül, belediyenin mücavir alanı dışında kalan köylerde var olan ve sayıları kontrolsüz bir şekilde artan sahipsiz köpekleri kanunen içeremediğine dikkat çekti.

Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ercan Ödül proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Vali Türker Öksüz’ün bizzat girişimleri ve talimatlarıyla “Sokak Köpeklerini Kısırlaştırıyoruz” isimli projemiz Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından projelendirildi ve İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından bütçelendirildiğin Ülkemizin ve bölgemizin diğer illerinden de dikkatle takip edildiğini ve örnek olarak alınacağını bildiğimiz bu projemizin ilk çalışmasını bugün Cumhuriyet köyümüzde başlatıyoruz. 1 Haziran-1 Eylül tarihleri arasında Kars Merkez ilçeye bağlı köylerde sahipsiz köpeklerin kısırlaştırılması, kuduz aşılarının uygulanması, küpeleme ve mikroçiplerinin yapılması işlemlerini Oda Başkanlığımız tarafından belirlenen ekipler tarafından vatandaşlardan herhangi bir ücret talep etmeden yürütülecek. Bu amaçla köy muhtarlarımızdan ve vatandaşlarımızdan belirteceğimiz telefon numaralarından ekiplerimize ulaşarak köylerinde bulunan sahipsiz hayvanların kısırlaştırılması işlemi için randevu almalarını rica ediyoruz. Bu güzel ve kadim şehrimizin en önemli sorunlarından biri olan sahipsiz hayvanlar sorununa çözüm ortağı almaktan dolayı şahsım ve çalışma arkadaşlarım olarak çok mutlu ve gururluyuz. Sayın Valimiz Türker Öksüz’e ivedilikle çözüm bulunması gereken bu önemli soruna ilgi ve alaka göstermekle kalmayıp bizim bu projeye dair fikirlerimizi ivedilikle talimatlandırarak bu projenin gerçekleşmesine vesile olmalarından dolayı kendilerine teşekkürü bir borç biliyorum. Projenin paydaşları olan İl Özel İdare Genel Sekreterliğine, Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne , Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğüne de işbirlikleri için teşekkür ederiz. Ayrıca Cumhuriyet Köyü Muhtarımız Sayın Akın Salik’e de evsahipliği ve destekleri için teşekkür ederiz.” dedi.

MUHTAR SALİK; “BAŞIBOŞ KÖPEKLER HEM KÖYÜMÜZÜN HEM ŞEHRİMİZİN EN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİRİ”

Cumhuriyet köyü muhtarı Akın Salik ta yaptığı açıklamada; “ Başıboş köpekler hem köyümüzün hem şehrimizin en önemli sorunlarından biri. Özellikle yavruladıkları yada aç kaldıkları dönemlerde okula giden çocuklarımıza saldırarak önemli bir sorun teşkil ediyorlardı. Şehrimizin ve köylerimizin en önemli ve çözümsüz sorununa çözüm olabilmek için bu projenin başlamasına vesile olan Sayın Valimize, projedeki tüm paydaş kurumlara ve çalışmayı yürüten Veteriner Hekimler Odasına teşekkür ederim.” dedi.

“SAYIN VALİMİZİN DESTEĞİ İLE ÇOK GÜZEL BİR PROJE YÜRÜTÜYORUZ”

Projenin saha aşamasını yürütecek veteriner hekimlerden Mustafa Ufuk Eken de;“Sayın Valimizin desteği ile çok güzel bir proje yürütüyoruz. Bu projenin içerisinde bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Sahipsiz hayvanların kontrolsüz üremelerinin, kuduz gibi zoonoz hastalıkları yayma ihtimallerinin insan hayatı için ciddi bir tehdit olduğunu biliyoruz. Bu projeyle hem sahipsiz hayvanların üremelerini kontrol altına alıyoruz hem de onlara kuduz aşısı yaparak bir yıl boyunca kuduz hastalığına karşı bağışık hale gelmelerini sağlamış oluyoruz. Projeyi başarıyla yürüteceğimize gönülden inanıyorum.” dedi.

“sokak-kopeklerini-kisirlastiriyoruz”-projesi-karsta-basladi-(3).jpg“sokak-kopeklerini-kisirlastiriyoruz”-projesi-karsta-basladi-(2).jpg“sokak-kopeklerini-kisirlastiriyoruz”-projesi-karsta-basladi-(1).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.