1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. HDP’den basın açıklaması!
HDP’den basın açıklaması!

HDP’den basın açıklaması!

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi Örgütlenme Komisyonu, milletvekillikleri düşürülen Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’yla ilgili 81 ilde ortak basın açıklaması yaptı.

A+A-

Kars’ta da parti binasında düzenlenen basın açıklamasını HDP Kars 2. Başkanı Sevda Subaşı yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Subaşı şunları söyledi; “7 Haziran 2015’te yapılan seçimden bugüne kadar halkın seçme ve seçilme hakkını tanımayan ve irade gaspı yapan AKP-MHP iktidarının siyasi darbeler zincirindeki son adımı Hakkari Milletvekilimiz Leyla Güven ile Diyarbakır Milletvekilimiz Musa Farisoğulları’nın milletvekilliklerinin gasp edilmesi olmuştur. Milletvekillikleri ‘jet hızı’yla düşürülen iki milletvekilimizin aynı hızla mahkemeye sevk edilip tutuklanmaları da hukuksuzluğun tam örneğidir.

Seçim sonuçlarını tanımayarak demokrasiye darbe yapan AKP-MHP iktidarı son 5 yılda 13 milletvekilimizin TBMM’de üyelikleri düşürülmüştür. Bu saray iktidarının seçilmiş iradenin gasp edilmesi ve siyasi darbe pratiğini aynı zamanda seçilmiş belediye eş başkanlarımızın görevden alınması sürecinde de yaşadık. Kürt Düşmanlığı üzerinden ırkçılığın yükseltildiği ve savaşın yaşatıldığı bu coğrafyada şimdiye kadar (45’i bu dönem, 95’i geçen dönem) olmak üzere toplam 140 belediyemize kayyım atanmıştır.

Savaşın kutsandığı bir dönemde, barışa kapı aralamak ve demokrasi mücadelesini büyütmek için büyük bir direniş başlatan Leyla Güven’e karşı saray iktidarı savaşı kutsadığını göstermek için Musa Farisoğulları ile birlikte, milletvekilliklerini meclis kürsüsünden okutarak düşürdüğünü söylemektedir.

Milyonların oy vererek iradesi tayin ettiği Leyla Güven, Musa Farisoğulları ve Kadri Enis Berberoğlu, mazbatalarını saray iktidarından almadıkları gibi, milletvekillikleri de bu iktidar tarafından sonlandırılamaz. Demokratik değerleri mecliste, sokakta ve olabilecek her platformda sürdürülecektir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.