1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. SGK Sarıkamış Merkezi açıldı
SGK Sarıkamış Merkezi açıldı

SGK Sarıkamış Merkezi açıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kars İl Müdürlüğü’ne bağlı SGK Sarıkamış Merkezi, katılımın yoğun olduğu bir törenle açıldı.

A+A-

Törene; Kars Vali Yardımcısı Murat Demirci, Sarıkamış Kaymakam vekili Selim Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Cumhuriyet Başsavcısı Nazim Bal, SGK İl Müdürü Abdulkadir Ayluçtarhan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Yurt, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sarıkamış’ta Şehit Kemal Mutlu Caddesi Halk Eğitim Merkezi karşısında bulunan binada faaliyet gösterecek olan SGK Sarıkamış Merkezi’nin bölgeye hizmet vereceğini söyleyen SGK İl Müdürü Abdulkadir Ayluçtarhan, “Bundan böyle Sarıkamış’ta oturan ve buraya bağlı köylerde yaşayan kişilerin işlemlerinin tamamı Sarıkamış’ta SGK merkezimizde yapılacak. Sarıkamış’ta 4-A sigortalısı dediğimiz SSK sigortalı sayısı ortalama 5 bin 250 kişi civarındadır. Ortalama 4 bin 200 Bağ-Kur sigortalısı, 2 bin 500’e yakın aktif işyeri olduğu görülmektedir” dedi.

Ayluçtarhan, “Artık il müdürlüğümüzde gerçekleştirilen işlemlerin büyük bölümü Sarıkamış’ta hizmete açtığımız Merkez Müdürlüğümüzde gerçekleştirilecektir. Sosyal Güvenlik Kurumu kanunu ile sosyal güvenlik kurumları tek çatı altında birleştirilmiş buna paralel olarak 81 ilde Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri kurulmuştur. 20.05.2006 tarihi 26173 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5502 sayılı yasa çerçevesinde kolay erişilebilir ve vatandaş odaklı hizmetin sigortalı, işveren ve hak sahiplerine sunularak hizmetlerin daha etkin ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlamak için bu müdürlüklerin kurulması sağlanmıştır. Nüfus yoğunluğu olan sigortalı çalışan ve emekli sayıları göz önünde bulundurularak büyük ilçelerde merkez müdürlerinin kurulması çalışlarına başlanmış bulunmaktadır. Kuruluş çalışması tamamlanan merkez müdürlüğünün bugün açılışını yapmanın sevincini yaşıyoruz. Yeni doğan her çocuk sosyal güvenlik şemsiyesi altında hayata gözlerini açmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu hizmeti vatandaşın ayağına getirmeyi hedeflemiş ve bu hedefin gerçekleşebilmesi için ilçelerde Sosyal Güvenlik Merkezleri açılması karar altına alınmıştır. Sigortalı olmak bir erdem, olmamak ise büyük bir eksikliktir. Sosyal Güvenlik Merkezimizin açılmasında emeği geçen başta Belediye Başkanımız İlhan Özbilen olmak üzere, tüm muhasebeci ve esnaf arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kars Vali Yardımcısı Murat Demirci de, “Burada SGK Merkezinin açılması çok önemli ve de sevindirici bir olaydır. Zaten benden önce konuşan SGK İl Müdürümüz kurum ile ilgili geniş kapsamlı açıklamalarda bulundu. Ben bu kurumun hizmete açılmasında emeği geçen ve yardımcı olan herkese buradan yürekten teşekkür ediyorum. Artık Sarıkamışlı vatandaşlarımız Kars’a gitmekten kurtulacaktır. SGK ile ilgili tüm işlemlerini bu merkez müdürlüğümüzden yapabileceklerdir. Devletimiz halkımızın sorunlarını daha çabuk çözmek, onların mağduriyetlerini giderme konusunda sosyal güvenlik merkezlerinin oluşturulmasına karar vermiştir. Sarıkamış’ımıza hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek, SGK Sarıkamış Merkezini hizmete açtılar. Daha sonra katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.