1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sevindirici haber
Sevindirici haber

Sevindirici haber

Karslı tüccarlar, il genelinde, dışarıya ihraç edilecek kadar hayvan olduğunu belirtti.

A+A-

Tüccar Metin Durmuş, Türkiye’de hayvancılığın kalbinin Kars’ta attığını belirterek, “Kars 80 ile hayvan sevkiyatı yapan bir ildir. Onun için Kars’ta hayvan çok. Meydanda her gün yüzlerce hayvan alınıyor. Yinede hayvanlarımız aynen yerindedir. Burada hayvanın bitmesi söz konusu değil.” şeklinde konuştu.

 

“Bizim işimiz hayvancılıktır.” diyen Durmuş, “Hayvan çok, bizim ithal hayvana ihtiyacımız yok. Eyer hayvan lazımsa gelip buradan alsınlar dışarı ithal etsinler. Kars’ta her ile yetecek kadar hayvan var. Her köyde 3-5 bin inek var. 3-5 bin inek demek 3-5 bin dana demektir. Onun için buradaki hayvancılığa devletin destek olması lazım. Yeme teşvik etmesi lazım, köylümüze yardım etmesi lazım, düğe ve inek vermesi lazım ki üretim olsun. Üretimin olmadığı bir devlette kalkınma olmaz. Dışarıdan getirdiklerinle ne zamana kadar idare edeceksin, en fazla bir ay. Bir ay sonra da kar yağar her taraf kapanır. Ondan sonrada fiyatlar yükselir ama burada üretim olursa fiyatlar da yükselmez. Malımız çok o konuda sıkıntımız yok. Ben burada göğsümü gere gere diyorum, burada dışarı ihraç edebileceğimiz kadar mal var.” dedi.

 

Diğer üreticiler de, Kars’ta hayvanın çokluğuna vurgu yapıp, “Türkiye’nin parası Kars’ın yumurtasını almaya bile yetmez kaldı ki hayvanına yetsin.” diyerek dikkatlerin Kars’a çekilmesini istediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.