1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. SERKA’da Görev Değişimi
SERKA’da Görev Değişimi

SERKA’da Görev Değişimi

Kars Valisi Ahmet Kara görevini Ağrı Valisi Ali Yerlikaya’ya devretti.

A+A-

Serhat Kalkınma Ajansı 8.Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Ardahan’da yapıldı.

 

Toplantıya Ağrı, Ardahan, Iğdır, Kars illerinin Valileri, Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları katıldı.

 

Toplantıda öncelikle Serhat Kalkınma Ajansı’nın son 1 aylık faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

 

25 Temmuz 2010 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanlığı görev süresi dolmuş olan Kars Valisi Ahmet Kara’nın görevini 13 Ağustos 2011 tarihine kadar Ağrı Valisi Ali Yerlikaya’ya devrine karar verildi ve devir teslim yapıldı.

 

Ajans Genel Sekreteri 7. Olağan Genel Kurulda alınan kararlarla ilgili gelişmeleri özetledi.

 

TRA2 Düzey 2 Bölgesi Serhat Kalkınma Ajansı 2010-2013 Bölge Gelişme Planı taslağının görüşülmesi, onaylanması ve DPT Müsteşarlığının iletmiş oldukları “Bölge Planı İçeriği”ne uygun olarak revize edilerek nihai hale getirilmesi ve onay için DPT Müsteşarlığına sunulması konusunda Genel Sekretere yetki verilmesine karar verildi. Plana bağlı olarak geliştirilecek programlar konusunda Ajans çalışmalarını yaparak bir sonraki Yönetim Kuruluna görüşülmek üzere sunacak.

 

7. Olağan Yönetim Kurulu toplantısında, Ajansın mevcut 13 uzman ve 3 destek personeli ile imzalanması yetkisi Genel Sekretere verilmiş olan Hizmet Sözleşmelerinin 7. Olağan Yönetim Kurulunda alınan kararlar çerçevesinde düzenlenmiş haliyle imzalanmasına karar verildi.

 

Ajansın personel ihtiyacını karşılamak üzere 17 uzman, 1 iç denetçi ve 3 destek personel alımı için sözlü mülakat sınavı komisyonunda sınav komisyonun üniversitelerden katılacak 2 asil ve 1 yedek üyesi olarak Muş Alparslan Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersan Aslan, Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüsnü Kapu ve Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Çaylak’ın görevlendirilmeleri kararlaştırıldı.

 

14.04.2010 tarihli SERKA Yönetim Kurulunda alınan kararla seçilmiş ve onaylanmak üzere DPT Müsteşarlığına sunulmuş olan SERKA amblemi ile ilgili olarak Müsteşarlığın 16.07.2010 tarih ve 2737 sayılı yazıları ile “amblemin değiştirilmesi ve onay için yeniden DPT Müsteşarlığına iletilmesi” talebine istinaden yeni amblemin tasarımının yapılması konusunda Yönetim Kurulu Başkanının yetkilendirilmesine karar verildi.

 

SERKA’nın koordinasyonu ile EMITT Fuarına bölge illerinin tamamını kapsayacak bölgesel bir organizasyonla katılımının (temsilinin) sağlanmasına karar verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.