1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. SERKA Yönetim Kurulu Toplandı
SERKA Yönetim Kurulu Toplandı

SERKA Yönetim Kurulu Toplandı

Serhat Kalkınma Ajansı 15. Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Ağrı Polis Evi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

A+A-

Serhat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Ağrı Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında yapılan toplantıya Ardahan,  Iğdır valileri ve dört ilin belediye başkanları, il genel meclisi başkanları ile ticaret ve sanayi odası başkanları katıldı. 25 Temmuz 2011 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanlığı görev süresi dolan Ağrı Valisi Ali YERLİKAYA görevini 25 Temmuz 2012 tarihine kadar Ardahan Valisi Sayın Mustafa TEKMEN’e devretti.

Serhat Kalkınma Ajansının 4-5 Haziran 2011 tarihlerinde Sarıkamış’ta düzenlenen 3. Kalkınma Kurulu sonuç bildirgesi yönetim kurulu üyelerinin bilgisine sunuldu, söz konusu bildirgede belirtilen önerileryönetim kurulunca görüşüldü.Toplantıda 2011 yılı Faaliyet Planında yer alan ve 2010-2013 Bölge Planı öncelikleri ile uyumlu olarak hazırlanan ve Genel Sekreterlik tarafından Yönetim Kurulu’na sunulan 2011 yılı Teknik Destek Programı,  Doğrudan Faaliyet Destek Programı ve Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programlarının süregelen faaliyetleri ile ilgili olarak yönetim kurulu üyeleri bilgilendirildi, Bunun yanında Serhat Kalkınma Ajansının mahalli idarelerden olan ve 6111 Sayılı Kanun gereği yapılandırılan katkı payı alacaklarına ve ajansın 2011 yılı ilk altı ay için gerçekleşen bütçe sonuçlarına ilişkin kurul üyelerine bilgi verildi. Serhat Kalkınma Ajansı tarafından 2011 yılı Faaliyet Planında öngörülen ve 2011 yılı içerisinde uygulanacak olan İktisadi Gelişme Mali Destek Programının (2) kapsam, bütçe ve içeriğine ilişkin hususlar görüşüldü.

Kurulda, Ajans faaliyetleri açısından katılımın yararlı olacağı düşünülen Travel Turkey İzmir Fuarı (8-11 Aralık 2011) için Genel Sekretere yetki verildi. Ayrıca İktisadi Gelişme Mali Destek Programı-1, Küçük Ölçekli Altyapı Bileşeni Başvuru Rehberinde Yönetim Kurulu tercihi doğrultusunda “Bir Başvuru Sahibinin, destek almaya uygun birden fazla teklif sunması halinde; destek, değerlendirme sürecinde en yüksek puanı alan projesine verilir. Bunun yanında destek tarihini müteakip bir takvim yılı süresince Serhat Kalkınma Ajansından destek alamaz.”  ifadesi yer almaktadır. Ancak, Bölgedeki kurum ve kuruluşlarının altyapı projesi gerçekleştirme kapasitesi ve ivedi ihtiyaçları göz önüne alındığında söz konusu ifadenin gelecekteki uygulamalar ve gerçekleştirilebilecek projeler açısından kısıtlayıcı olacağına hükmedilmiştir. Ayrıca, söz konusu ifade faydalanıcı kurum ve kuruluşların 2011 yılı içerisinde uygulanan Doğrudan Faaliyet Destek Programı ve Teknik Destek Programlarına başvuruda bulunup bulunamayacakları yönünde de yanlış anlaşılmalara sebep olabilmektedir. Meri mevzuatta, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların destek tarihini müteakip bir takvim yılı süresince Serhat Kalkınma Ajansından destek alamayacaklarına ilişkin özel bir düzenleme bulunmamaktadır. Bu kapsamda, 2010 yılı Programı kapsamında projelerine mali destek alan kamu kurum ve kuruluşlarının ve mahalli idarelerin  kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik  2011 yılı içerisinde uygulanan Doğrudan Faaliyet Destek Programı, Teknik Destek Programı ve Küçük Ölçekli Altyapı Programlarına başvuruda bulunabilmelerinin sağlanmasına karar verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.