1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. SERKA, Helal Expo Fuarı’nda
SERKA, Helal Expo Fuarı’nda

SERKA, Helal Expo Fuarı’nda

SERKA, Helal Expo Fuarı’nda bölge ürünlerini tanıttı

A+A-

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, helal olması şart olan ürünlerin tamamını üretemediklerini belirterek, “Üzülerek söyleyeyim ki sadece yüzde 20’sini üretiyoruz” dedi. Serhat Kalkınma Ajansı’nın standını ziyaret eden Bakan Zeybekçi’ye Kars kaşarı ikram edildi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde bu yıl 5’incisi düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (OIC) Helal Expo Fuarı, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Fuara 50’den fazla ülke katılım gösterirken, Türkiye’den 100’ü aşkın firma da ürünlerini tanıtma olanağı buldu. Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı da (SERKA) fuara katılarak bölge ürünlerinin tanıtımını yaptı. Kars kaşarı ve gravyeri Özkoçaklar peynircilik ve Iğdır’ın acı biber reçeli de Sadak Gıda firması tarafından fuarda katılımcılara ikram edildi. Acı biber reçeli ile gravyer ve kaşar özellikle yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. SERKA standını ziyaret eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile yabancı ülke temsilcilerine kaşar ve gravyer peyniri ikram edildi.

BAKAN ZEYBEKÇİ: HELAL GIDANIN YÜZDE 20’SİNİ ÜRETİYORUZ

5.Helal Gıda Fuarı, sabah saatlerinde düzenlenen konferansla açıldı. Konferansta konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi helal ürünlerin sadece yüzde 20’sini üretebildiklerini belirterek, “Kendi ürettiğimiz helal olması gereklilik olan, bir şart olan helal tüketim ürünlerinin ne kadarını üretiyoruz? Üzülerek söyleyeyim ki yüzde 20’sini. Yani kendi tükettiğimizin helal olması şart olan ürünlerin yüzde 20’sini biz üretiyoruz. Yüzde 100’ünü üretebilir miyiz? Hayır, yüzde 50’sini üretebilir miyiz? Belki olabilir ama çok daha fazlasını üretmemiz gerekiyor” dedi.

Ticaret Geliştirme İslam Merkezi (ICDT), İslam Ülkeleri Standartları ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) ve 'Discover Events' işbirliğinde düzenlenen ve 50’den fazla İslam ülkesinden temsilcilerin katıldığı fuar, 25 Kasım cumartesi günü sona erecek. Ziyaretçiler cumartesi akşamına kadar fuarı ziyaret ederek Türkiye’nin dört bir yanından gelen ürünlerini tadabilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.