1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. SERKA Çalıştayı Yapıldı
SERKA Çalıştayı Yapıldı

SERKA Çalıştayı Yapıldı

Ağrı, Ardahan, Kars, Iğdır illerinden sorumlu Serhat Kalkınma Ajansı bölgesel gelişme stratejisi için ilk çalıştayını Ağrı’da gerçekleştirdi.

A+A-

SERKA toplatısında Sağlık Müdürü Turhan Sulhan toplantıyı terk etti.

 

Serhat Kalkınma Ajansı'nın Ağrı ilinde yaptığı çalıştay progranı özel bir restaurantta yapıldı.

 

Sertah Kalkınma Ajansı'nın Kağızman Caddesi üzerinde bir restaurantta yaptığı çalıştay toplantısına ; Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, AK Parti Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Erat, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ile STK'ların temsilcileri katıldılar.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yapılan konuşmalarda Ağrı Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mehmet Erat yaptığı konuşmada ; Ağrı ilinin sağlık ve eğitimde son sıralarda olduğunu söyledi. Erat, Ağrı ilinin kalkınması için önceliklerinin tanınması gerektiğini vurguladı. Konuşmasının ardından Sağlık Müdürü Dr. Turhan Sulhan konu hakkında cevap hakkının doğduğunu, bunun içinde açıklama yapması gerektiğin, konu hakkında Ağrı iline yapılan yatırımları anlatarak toplantıyı terk etti.

 

Ağrı, Ardahan, Kars, Iğdır illerinden oluşan TRA2 Düzey II bölgesinden sorumlu SERHAT Bölgesel Kalkınma Ajansı, 2010 – 2013 dönemine ilişkin bölgesel gelişme stratejisini oluşturmak amacı ile sorumlu olduğu her ilde ayrı ayrı çalıştaylar düzenlenmesine karar vererek ilk çalıştayını Ağrı’da gerçekleştirmiştir.

 

Belirtilen gündem çerçevesinde gerçekleştirilen toplantının açılışını Serhat Kalkınma Ajansı'nın Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Tutar yapmıştır. Daha sonra açılış konuşmalarını yapmak üzere 21. Dönem Ağrı Milletvekili Nidai Seven ile Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan toplantının açılışında yer almıştır.

 

Ağrı için gerçekleştirilen bölgesel strateji geliştirme amaçlı çalıştayda, insan kaynakları, istihdam, sağlık, sanayi ve ticaret, tarım, turizm ve kültürel varlıklar, enerji, yeraltı ve yerüstü kaynaklar, altyapı ve ulaştırma gibi kalkınmanın temel sektörleri bazında güçlü yönler, zayıf yönler, fırsatlar ve tehditler değerlendirilerek,sorun alanları ve olumluluklar bazında öneriler gündeme getirilmiş ve önerilere dayalı olarak Ağrı’nın önümüzdeki beş yıl için gelişme vizyonu belirlenmiştir. Kentin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkınması ile ilgili kamu kuruluşu, sivil toplum kuruluşu ve özel sektör temsilcilerinden oluşan 100 civarında katılımcı ile gerçekleştirilen toplantıda katılımlı bir süreç izlenmiş ve odak grup çalışmaları ile toplantı tamamlanmıştır.

 

Bölgesel gelişme stratejisine temel teşkil etmek üzere Ağrı’da 12 / 07 / 2010 tarihinde gerçekleştrilen çalıştayın aynısının Iğdır’da 15 / 07 / 2010 tarihinde, Kars’da 20 / 07 / 2010 tarihinde, Ardahan’da 22 / 07 / 2010 tarihinde tekrar edilerek kalkınmanın temel sektörlerini oluşturan alanlarda il stratejisinin belirlenmesi ile ilgili çalışmaya temel teşkil edecek çalıştaylar dizisinin tamamlaması planlanmıştır.

 

Bölgesel Gelişme Stratejisinin oluşturulması ile ilgili son aşama ise il stratejilerinin bütünleştirilme ve bölgesel stratejinin tasarlanması ile ilgilidir. SERHAT Bölgesel Kalkınma Ajansı, ileriye yönelik bölgesel kalkınma ile ilgili yerine getireceği hizmet ve faaliyetler ile kaynak planlamasında söz konusu “bölgesel gelişme stratejisi”ni esas alacağı belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.