1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. SENGER'in Engelliler Günü Mesajı
SENGERin Engelliler Günü Mesajı

SENGER'in Engelliler Günü Mesajı

MHP Kars Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Ötüken SENGER'in engelliler günü mesajı...

A+A-

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre dünya nüfusunun yaklaşık % 10’u engelli bireylerden oluşmaktadır. İçinde yaşadığımız toplumda, hayatın her evresinde engelli kardeşlerimizi görmekteyiz ya da bir şekilde bizde engelli durumuna düşebilmekteyiz. Duygusal olarak kimi zaman onlara üzülürken, çoğu zaman onlar için neler yapabileceğimizi düşünmemekteyiz.

Oysa ki bizler gibi engelli kardeşlerimizde bizimle aynı havayı solumakta ve aynı sosyal, ekonomik ve kültürel çevrede var olma ve insani haklarını koruma gayret ve  çabasında olmaktadırlar. Bizler gibi temel hakların hepsinden faydalanmayı amaçlamaktadırlar. Ama en büyük engel onların bu haklarına bizlerin yeterince önem vermemesi ve toplum yaşamında onlara manevi olarak yeterince destek olmamamızdır. Bilerek yada bilmeyerek onları dışlamamız ve ayrımcılığa maruz bırakmamız  , onların hayata tutunma ve var olma gayretlerini sekteye uğratmaktadır.Çoğu zaman onlarında sağlıklı bireyler olduğunu söyler fakat fiiliyatta haklarının sunumu noktasında yetersiz kalır yada özensiz davranırız.

Engelli kardeşlerimizin şehrimizde var olan durumu diğer birçok ilden daha iyi durumda değildir. Halkın her türlü yaşam alanını en iyi şekilde düzenleme ve donatma amacıyla hareket etmesi gereken belediyeler çoğu zaman bu anlamda gereken özeni göstermemektedir. Sadece sağlıklı bireyleri birer oy potansiyeli olarak görenler, engelli vatandaşlarımızı bu anlamda yok saymaktadırlar.

Şehrimizde kaldırımlarda ki engelli rampalarının standartlar ölçüsünde yapıldığını kim iddia edebilir? Şehrimizde engelli duraklarının olduğunu söyleyebilir miyiz? Engelli kardeşlerimizin ihtiyaç anında yardım isteyebilecekleri telefon kulübeleri var mı ? Şehrimizde kaç kamu kurumunda engelli asansörü yada rampası var ? İbadethanelerimizin kaçında engelli kardeşlerimiz ibadetlerini rahatça yapabilmekte ?  Kaldı ki şehrimizin neresinde engelliler için uygun lavabo var …? Ekonomik olarak kaç engelli kardeşimize iş imkanı sunabilmiş, sosyal ve kültürel anlamda haklarını ne kadar verebilmiş yada desteklemişizdir ?

Amacımız hayatın her anlamında engellerin engellenmesi olmalıdır. Engelli kardeşlerimize her alanda pozitif ayrımcılık yapılarak onların sıkıntılarının en aza indirilmesi vicdani sorumluluğumuzun bir gereğidir. İnsanımızı yaşatacağız ki devlet yaşasın. Unutmayınız ki her sağlıklı insan bir engelli adayıdır.

Bu vesile ile engellerin en aza indirildiği hatta kaldırıldığı bir dünya ve Kars için tüm engelli kardeşlerimizin dünya engelliler gününü kutlar, saygılar sunarım. Allah’a emanet olun.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.