1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Senger Projelerini Açıkladı
Senger Projelerini Açıkladı

Senger Projelerini Açıkladı

MHP Kars Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Ötüken SENGER, Kars ile ilgili olarak projelerinin genel hatlarını kamuoyuyla paylaştı.

A+A-

Değerli Kars halkı, gelişen ve değişen ülkemiz şartlarında, insanlarımızın ve ilimizin ihtiyaçları hızla değişmekte ve çeşitlenmektedir. Bu gelişme ve değişimlerden hareketle Kars Belediyesi, Kars’ın gelişimini sağlamak ve Kars halkının ihtiyaçlarını sağlıklı ve sürdürülebilir biçimde karşılamak zorundadır. Bunun yolu da belediyenin gelişim ve değişimleri takip etmesi, bu sürecin gerektirdiği dönüşümleri sağlayabilmesinden geçmektedir. Kars Belediyesinin bu dönüşümü sağlıklı gerçekleştirmesi, Kars’a ve Kars halkına en iyi hizmeti sunabilmesi ise yenilikçi, üretken, sosyal, gerçekleştirilebilir projeler üretmesi ve uygulaması ile mümkün olabilir.  Bu temel gerçekten hareketle, Milliyetçi Hareket Partisi genel politikaları ve belediyecilik hizmetleri genel ilkeleri çerçevesinde yerel yönetim uzmanları ve teknik bir kadroyla hazırladığımız ve gerçekleştirmeye aday olduğumuz projelerin genel hatlarını stratejilerini siz değerli Kars halkına sunmak istiyorum.

Projelerimizin Genel Hatları Ve Stratejileri

“Kafkasya” Proje Tabanı - “Alt Yapı Alanı” Projeleri

“Alt Yapı Alanı” projeler stratejisi; Şehrin genel tarihi dokusunu dikkate alarak cadde, meydan, park ve yeşil alanlar, yol ve kavşaklar, yaya alt ve üst geçitler, zemin altı ve zemin üstü katlı otoparklar, bina ve konutlarla bütünleşen modern bir kent anlayışını oluşturmaya yöneliktir.

“Asena” Proje Tabanı - “Aile ve Sosyal Sorumluluk Alanı” Projeleri

“Aile ve Sosyal Sorumluluk Alanı” projeler stratejisi; Kars İlinde ve Kars Belediyesi öncülüğünde birey, aile ve toplum refahını artırmak amacıyla dezavantajlı kesimler öncelikli olmak üzere tüm toplumu hedefleyen katılımcı anlayışla, adil ve arz odaklı bütüncül sosyal politikalar üretmek, uygulamak ve izlemektir.

“Manas” Proje Tabanı - “Çözüm Ortakları Alanı” Projeleri

“Çözüm Ortakları Alanı” projeler stratejisi; Kars İlinde verilen hizmetler bütünü sayesinde paydaşlar ile birlikte, iş süreçlerini sadeleştirme, değer zincirindeki etkileşimi artırma ve kolaylaştırma, duyarlı ve verimli işlemler gerçekleştirmeye yöneliktir.

“Selçuklu” Proje Tabanı - “Hizmet Birimleri Alanı” Projeleri

“Hizmet Birimleri Alanı” projeler stratejisi; Kent bilgi sisteminden e-belediyecilik hizmetlerine ve diğer tüm temel belediyecilik hizmetleri kapsamındaki uygulamaları halkımızın ayağına götürmek üzere işlemleri gerçekleştirmeye yöneliktir.

“Dede Korkut” Proje Tabanı  - “Sosyal, Kültürel ve Sportif Etkinlik Alanı” Projeleri

“Sosyal, Kültürel ve Sportif Etkinlik Alanı” projeler stratejisi; Şehrin sosyal ve kültürel dokusunu dikkate alarak, içerisinde onlarca farklı kültürün yaşadığı Kars İlinde herkese ayrım yapmaksızın, koşulsuz bir hoşgörü göstererek bütünlük sağlamak ve bu hoşgörünün verdiği güven ortamında yeteneklerini sınırlamadan çalışan insanlarla mutlu insanların yaşadığı bir şehir anlayışını oluşturmaya yöneliktir. 

“Ergenekon” Proje Tabanı -“Ulaşım Alanı” Projeleri

“Ulaşım alanı” projeler stratejisi; Kars Halkının, hızlı, konforlu, ekonomik, güvenli olarak ulaşımını sağlamak ve ulaşım türlerini çeşitlendirerek kullanmak, her alanda olduğu gibi ulaştırma alanında da en modern, en gelişmiş taşıma araçlarına sahip olmak, teknolojik gelişmelere ayak uydurmak, trafik kazaları, çevre kirliliği, gürültü vb. etkileri en aza indirmeye yöneliktir.

“Bilge Kağan” Proje Tabanı - “Eğitim Alanı” Projeleri

“Eğitim alanı” projeler stratejisi;  Kars İlinde yaşayan çocuk, kadın, erkek, genç ve engellilere yönelik olarak düzenlenecek eğitim programlarıyla demokratik ortamlarda bireylerin sosyal hayattaki rollerini güçlendirmeye yöneliktir.

“İbn-i Sina” Proje Tabanı - “Halk Sağlığı Alanı” Projeleri

Halk Sağlığı Alanı” projeler stratejisi; Kars Belediyesi sağlık birimleri oluşturarak, yaşlı ve dezavantajlı gruplara yönelik evde bakım, tedavi hizmetleri,  çevre sağlığı, tüketici güvenliği gibi kriterler ile sağlıklı kent modelini oluşturmaya yöneliktir.

“Yunus Emre” Proje Tabanı -“Kültür, Kimlik ve Turizm Alanı” Projeleri

“Kültür, Kimlik ve Turizm Alanı” projeler stratejisi; Kars Şehrinin kimliğini dikkate alarak kültürel ilişkilerin geliştirilmesi ve kültürel değerlerin korunması, kültür, sanat ve tanıtım, meslek ve beceri kazandırma, kültür ve tabiat varlıkları ile tarihi dokunun ve kent/il tarihi bakımından önem taşıyan mekânların korunmasını sağlamaya yöneliktir.

“Göktürk” Proje Tabanı - “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Alanı” Projeleri

“Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Alanı”  projeler stratejisi;  Bilişim faaliyetleri gerçekleştirmek, üniversite-yerel yönetim-sanayi işbirliğini sağlamak, mevcut ve yeni sanayi alanlarının OSB olarak planlanması - onanması ve aynı zamanda sanayicinin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik merkezlerin açılmasını desteklemek, bu alanları güçlendirmeye yöneliktir.

“Osmanlı” Proje Tabanı - “Dış İlişkiler Alanı” Projeleri

“Dış İlişkiler Alanı” projeler stratejisi; Uluslararası alanda Kars Belediyesinin temsilini sağlamak amacıyla gerekli faaliyet ve etkinlikleri gerçekleştirmek ve etkin kardeş-şehir ilişkisi kurmalarına, geliştirmelerine ve ortak projeler yürütmelerine destek vermeye yöneliktir.

“Mimar Sinan” Proje Tabanı - “Çevre ve Kentleşme Alanı” Projeleri

“Çevre ve Kentleşme Alanı” projeler stratejisi; Kars İlinde sağlık ve hayat kalitesini arttırma, sağlıklı kentleşme için şehir planlamasına önem verme, modern ve sağlıklı bir kent oluşturma, barınma, iş, sağlık, ulaşım, eşitlik ve güvenlik gibi ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlama, yaşam alanlarının en iyi seviyeye yükseltilmesi doğrultusunda herkes için kaliteli bir yaşamı hedeflemeye yöneliktir.

“Nizam’ül-mülk” Proje Tabanı -  “Ekonomik Alan” Projeleri

“Ekonomik Alan” projeler stratejisi; Birçok ekonomik görevi üstlenen işletmelerin ihtiyaçları karşılama isteğine, mal ve hizmet üretimi yaparak karşılık vermeye çalışan Kars Belediyesinin bu isteklere karşılık verebilme anlayışına yöneliktir.

“Kâtip Çelebi” Proje Tabanı - “Basın, Yayın ve Medya Alanı” Projeleri

“Basın, Yayın ve Medya Alanı” projeler stratejisi;  Basın, iletişim ve pazarlama iletişimi sektörlerinde hızla gelişen basın, yayın, medya ve sosyal medya uygulamalarına dayalı belediyecilik anlayışı oluşturmaya yöneliktir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum