1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Senger Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Senger : “Dış Ticarete Hazırlanmalıyız”
Senger Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Senger : “Dış Ticarete Hazırlanmalıyız”

Senger Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Senger : “Dış Ticarete Hazırlanmalıyız”

Kars Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Kars’ın dış ticaret potansiyelini artırmak, üyeleri dış ticarete hazırlamak ve düşük ihracat rakamlarına dikkat çekmek amacı ile Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri düzenlendi.

A+A-

Seminerde ithalatta sağlanan devlet yardımları, Rusya masası ve Türk Eximbank konularına değinildi.

Seminerde sunumlar Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, İhracat Geliştirme Uzmanı Tülay Uyanık, Nachtwer, Ticaret Banaklığı, İhracat Genel Müdürlüğü, İhracat Geliştirme Uzmanı Zekeriya Bektaş ve TÜRKEXİMBANK Uzmanı Arzu Çetintürk tarafından yapıldı.

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu da toplantı hakkında açıklama yaptı.

SENGER SANAYİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI HAMZA SENGER : “DIŞ TİCARETE HAZIRLANMALIYIZ”

Toplantıda konuşan Senger Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Senger, dış ticaret konusunda Kars’ın önemli bir noktada bulunduğunu fakat fırsatları iyi değerlendiremediğini, söyledi.

Hamza Senger, Kars’ın ihracat kadar ithalat potansiyelinin de yüksek olduğunu vurguladı.

Kars’ın tarım, hayvancılık ve turizm potansiyelinin yanı sıra sanayileşmesi gerektiğinin altını çizen Senger Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Senger şunları söyledi : Kars tarihi ve kültürel bakımdan oldukça zengin bir il. Tarım ve hayvancılık noktasında da önemli bir potansiyele sahip. En büyük eksikliğimiz sanayimizin oldukça küçük ve kısıtlı olması. Üretici firmaların, ithalatçı ve ihracatçı firmaların Kars’ın potansiyelinin farkına varmamaları bizlerin de ağır ve çekingen tutumu. Evet Kars, dün Türkiye’nin en son vilayeti konumundaydı ; ama bugün Kars, Türkiye’nin Kafkasya’ya açılan kapısı. Bakü Tiflis Kars Demiryolu hattı ile Çin'den başlayarak Güneydoğu Asya ülkelerini, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Azerbaycan gibi Orta Asya ülkelerini ve ardından Gürcistan, Rusya Federasyonu gibi komşu ve dost ülkeleri, Türkiye üzerinden Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’ya bağlıyor. Bu işin merkezinde biz varız. Bu durumu fırsata çevirebiliriz. Kars, Asya-Avrupa arasındaki kesintisiz ulaşım ağının temel bölümlerinden biri oldu. Demirden İpek Yolu ile komşu ülkelerin de ekonomisine doğrudan katkı yapacak. Bakü Tiflis Kars Demiryolu Hattı ile Kars’taki küçük ve orta ölçekli sanayicilerimizin ürettikleri ürünler, Rusya ve Orta Asya ülkelerine daha hızlı, güvenli ve ekonomik olarak erişim imkanına kavuşmuş oluyor. Bu fırsatı değerlendirmeli Karslı iş adamları olarak dış ticarete hazırlamalıyız.”

70800011_490471568398192_7493894908411904000_n.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.