1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Selim’de Balıklı Göl
Selim’de Balıklı Göl

Selim’de Balıklı Göl

Kars'ın Selim ilçesi Dölbentli köyünde bulunan Balıklı Göl'deki balıklar, ilgi çekmeye devam ediyor.

A+A-

Üreyemedikleri için sayıları artmayan balıkların sırtındaki yaralarla ilgili hikayelerin anlatıldığı göle gelenler, başka sularda yaşayamayan balıkların avlanmasının günah olduğuna inanıyor.

 

Selim'in Dölbentli köyündeki Balıklı Göl'de yaşayan balıkları görmek için köye gelenlerden Ekrem Göktaş, balıkların sırtlarındaki yara izlerinin dikkat çekici olduğunu söyledi. Üreyemedikleri için sayıları artmayan balıkların başka sularda yaşayamadıklarını belirten Göktaş, "Anlatılan hikayeye göre bir harbe giden askerler, savaştan yaralı olarak dönmüşler. Sırtlarındaki yara da o harpten kalmaymış. Askerler burada balığa dönüşmüşler.

 

Çocukluğumdan beri burası üzüntüsü olanlar tarafından ziyaret edilen bir yer olarak biliyorum. Bunun için halk arasında buradaki balıkların avlanmasının günah olduğuna inanılıyor" diye konuştu.

 

Gölü ziyarete gelenlerin balıklara ekmek ve buğday gibi yiyecekler attığını anlatan Göktaş, "Bu balıklar çoğalmadığı gibi eksilmiyorlar. Anlatılanlara göre geçmişte yakaladığı balığı evinde pişirmeye çalışan bir kişinin gözleri tavanın patlaması sonucu kör olmuş. Şimdi biz de asla yakalayıp pişirmiyoruz. Ayrıca burası romatizma, cilt ve cüzzam gibi hastalıklara iyi geliyor" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.