1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Şekerbank'tan tarıma destek
Şekerbanktan tarıma destek

Şekerbank'tan tarıma destek

Şekerbank, kırsal kalkınmayı ve üretimi desteklemek amacıyla 7 yıla varan vade sunarken, projenin niteliğine göre tamamını kredilendirebilecek.

A+A-

Şekerbank'tan yapılan açıklamada, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı(IPARD) kapsamında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile kredi protokolü imzalayan 12 banka arasında yer alan Şekerbank'ın, kırsal kalkınmayı ve üretimi desteklemek amacıyla protokol kapsamında 7 yıla varan vadeli kredi sunduğu ve projenin niteliğine göre tamamını da kredilendirebildiği bildirildi.

 

Bankanın ayrıca, projenin hayata geçeceği süre boyunca anapara tahsilatı yapmayacağı, tarım kredileri cari faiz oranlarından ve masraf-komisyon oranları üzerinden yüzde 20 indirim uygulayacağı, kredinin geri ödemesinin aylık eşit taksitli olabileceği gibi, girişimcinin isteğine göre esnek ödeme planı da sunulabildiği belirtildi.

 

IPARD'a sunulan projelerin kabullerinin 1 Eylül 2010 itibarıyla Afyon, Amasya, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Kars, Konya, Malatya, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van ve Yozgat illerinde başladığı kaydedildi.

 

-AKBANK-

 

Haziran ayında gerçekleştirilen netbook hediyeli ihtiyaç kredisi kampanyasını eylül ayında tekrarlayan Akbank, her türlü nakit ihtiyacı için kampanya kapsamında ihtiyaç kredisi kullananlar arasında yapılacak çekiliş ile 500 kişiye netbook ve 1GB data paketi hediye edecek.

 

Akbank'ın eylül kampanyasında faiz oranı 5 bin lira ve 36 ay vadeye kadar olan kredi taleplerinde masrafsız ve yüzde 0,99 iken, oran 10 bin lira ve 48 ay vadeye kadar olan kredi taleplerinde masrafsız yüzde 1,02, 30 bin lira ve 60 ay vadeye kadar olan kredi taleplerinde ise masrafsız yüzde 1,05 olarak belirlendi.

 

-İSDER-

 

İstif Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) ile Avrupa Birliği İstifleme, Kaldırma ve Depolama Ekipmanları Federasyonu (FEM), İstanbul'da 30 Eylül-2 Ekim 2010 tarihleri arasında FEM Kongresi düzenleyecek.

 

FEM'in 2 yılda bir düzenlediği ve tüm dünyadan sektör temsilcilerinin katıldığı kongreye, 200 yönetici ve sektör temsilcilerinin katılması bekleniyor.

  

-HEY TRAVEL TRENDS-

Hey Travel Trends, ramazan bayramı için uyguladığı yurtdışı tatili isteyenlere yönelik erken rezervasyon kampanyasını, kurban bayramı için de başlattı ve 11 Ekim'e kadar rezervasyon yaptıranlara 150 avroya varan indirimler sunacak.

 

-VARYAP-

 

Varyap Meridian'ın 60 kattan oluşan A blok inşaatının tamamında C60 beton kullanılıyor. C60 beton, bir metrekarede 6 bin ton yük taşıyor.

 

''Yüksek dayanımlı beton'' olarak tanımlanan C60'ın üretimi ve denetimi, sıkı ek kurallara tabi tutuluyor. C60 yüksek mukavemetli olmakla birlikte, havadaki nem, karbondioksit ve hava yoluyla deniz suyundan taşınan tuzlar, ayrıca zeminden gelen sülfat ve don etkisi gibi çevresel zararlı dış etkilere karşı da binaya yüksek düzeyde dayanıklılık sağlıyor.

 

-HUAWEI-

 

Operatörlere yeni nesil telekomünikasyon ağı çözümleri sunan Huawei, British Telecom (BT) ile stratejik ortaklığı çerçevesinde fiber tabanlı yeni ulusal erişim şebekesinin kurulmasında erişim ekipmanlarını sağlayacak.

 

BT, uygun yatırım ortamı olması durumunda 2015'e kadar İngiltere'deki hanelerin üçte ikisine ''süper hızlı'' genişbant girişi yapmak üzere yeni nesil genişbant şebekesine fazladan 1 milyar sterlin daha harcamayı planlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.