1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şehitlerimiz Ocak'ta Anılacak
Şehitlerimiz Ocakta Anılacak

Şehitlerimiz Ocak'ta Anılacak

Sarıkamış Şehitleri’ni Anma Etkinlikleri bundan böyle Ocak ayının ilk haftasında yapılacak…

A+A-

Vali Ahmet Kara,  daha önce her yıl Aralık ayının son haftasında kutlanan Sarıkamış Şehitlerini Anma programının bundan böyle her yıl Ocak ayının ilk haftası yapılacağını belirtti.

 

Kara, ayrıca bu sene Sarıkamış Şehitleri’ni anma etkinliklerinin uluslararası düzeyde katılımın sağlanacağını da ifade ederek olarak şunları söyledi:

 

“Her yıl Aralık ayının son haftası Sarıkamış Şehitleri’ni anma etkinliklerini bu yıl Ocak ayının ilk haftası yani 3- 5 Ocak tarihleri arasında yapacağız. Aslına savaşın en yoğun olarak yaşandığı zaman, harekatın başladığı 22 Aralık ile 15 Ocak tarihleri arasında geçen zamandır. 26 Aralık’ı 27 Aralık’a bağlayan gece ise harbin en yoğun olarak yaşadığı daha doğrusu dondurucu soğuğun yaşandığı tarihtir. Geçtiğimiz yıla kadar Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri her Aralık ayının son haftasında yapılıyordu. Dolayısıyla bundan böyle her yıl Ocak ayının ilk haftası anma etkinliklerini yapsak daha uygun olacak. Çünkü Aralık ayının son haftası TBMM’nde bütçe görüşmelerine denk gelmektedir. Bu da anma törenlerine Başbakanımız olmak üzere devlet düzeyinde katılım pek fazla olmuyor. Ayrıca bu anma etkinlikleri uluslararası düzeyde yapmayı planlıyoruz. Yani o yıllarda Sarıkamış’ta Ruslar, Kazaklar, Ukraynalılar ve diğer ülkelerden de savaşa katılarak hayatını yitiren birçok insan vardır. Bu ülkelerden sempozyuma katılmaları için bilim adamları ve panelistleri davet edeceğiz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.