1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şehitemin’e Modern Camii
Şehitemin’e Modern Camii

Şehitemin’e Modern Camii

Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Şehitemin köyünde bir süre önce temeli atılan caminin inşaatı sürüyor.

A+A-

Köy Muhtarı Halit Ceylan, yapımına bir süre önce başlanılan caminin ikinci kat tabla betonunun atılmasından dolayı, davet ettiği misafirlerine kendi evinde yemek verdi.

 

Yemeğe, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Kamiloğlu, İl Genel Meclisi Üyeleri Hanali Çetinkaya, Harun Karslı ve Zeynel Abidin Çam, Sarıkamış Müftülüğü personeli ile köy halkı katıldı.

 

Yemeğin ardından yapımı devam eden camii inşaatını gezen davetliler inşaat hakkında bilgi aldılar.

 

Şehitemin Köyü Muhtarı Halit Ceylan, 250 metrekare alan üzerine inşa edilen yeni caminin bu yılın sonuna kadar tamamlanacağını belirterek, mevcut köy camisinin eski olması ve ihtiyaca cevap vermemesinden dolayı, gerekli izinler alındıktan sonra yeni cami inşaatına başladıklarını söyledi.

 

Ceylan, “İnşaatın biran önce bitirilebilmesi için hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarına ihtiyacımız var. Köyümüz, Kuran kursu, morg, abdesthane, taziye yeri gibi ihtiyaç bölümlerinin olduğu modern yeni bir camiye kavuşmuş olacak. Caminin yapımında 7’den 70’e köyde bulunan herkes yardımcı olmak için çalışacak.” diye konuştu.

 

Belediye Başkanı İlhan Özbilen de, kendi köyü olan Şehitemin köyünün yıllardır yeni bir camiye ihtiyacı olduğunu belirterek, “Köylülerimizin el birliği ve kendi tasarruflarıyla inşaatına başladıkları cami, inşallah aksamadan yılsonunda hizmete girer. Şimdiden köyümüze hayırlı olmasını diler, başta köy muhtarımız olmak üzere yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim” dedi.

 

Davetliler daha sonra camii inşaatında hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.