1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Dünyaya Açılıyor
Kars Dünyaya Açılıyor

Kars Dünyaya Açılıyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kars Havaalanı yeni iç ve dış hatlar terminalinin temelimi attı…

A+A-

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven ve beraberindekilerle havayoluyla Ankara’dan Kars’a geldi.

Bakan Yıldırım’ı Kars Havaalanında Kars Valisi Ahmet Kara, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, AK Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu ve AK Parti teşkilatı, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan AK Parti teşkilatı ile bir çok daire amiri karşıladı.

MİLLİ İRADE HERYERDE GEÇERLİ OLACAK

Kars Havaalanında Terminal Binası, iç ve dış hatlar temel atma törenine katılan Bakan Yıldırım, “Türkiye çağdaş uygarlık seviyesinde yerini alacaksa halkın dediği olacak. Milli irade her yerde geçerli olacak. İşimiz hizmet, gücümüz millet. Aynı şekilde durmak yok, yola devam diyoruz. Barışı, huzuru hakim kılarak Kars’ı bir dünya şehri haline getirmek için Başbakanımızın liderliğinde gece-gündüz çalışıyoruz. Bizim arkamızda tek bir yıkılmaz güç vardır, 72 milyon vatandaşımızın desteği ve duasıdır. Kimse Kars’ın kaderiyle, Türkiye’nin kaderini ayrı tutamaz. Kars’ın kaderiyle Türkiye’nin kaderiyle oynayamaz.” dedi.

HAKSIZLIĞA PİRİM VERMEYECEĞİZ

Bakan Yıldırım, “Dünyanın neresinde olursa olsun haksızlığa pirim vermeyeceğiz.” diyerek,  “Dünya Türkiye’nin lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın gür sesini işitiyor ve kendine geliyor. Oradoğu’da, Afrika’da, Avrupa’da Türk bayraklarıyla gösteri yapanların bu hareketi, Türkiye’nin masum milletlerin hislerine tercüman olduğunu gösteren önemli gelişmelerdir. Kimsenin toprağında, zenginliğinde gözümüz yok. Sadece insanların ölmemesini istiyoruz. Bunu İsrail ve Filistin’deki çocuklar içinde istiyoruz. Bugün artık güçlünün değil, haklının yanında olan bir Türkiye var. Haklının hakkını takip eden Türkiye var. Kendi gücünün farkında olan bir Türkiye var.” diye konuştu.

2011’İN MAYIS AYI MI HAZİRAN AYI MI?

Bakan Yıldırım daha sonra bu eserin gerçekleştirilmesinde emeği geçen Ulaştırma Bakanlığı Genel Müdürleri, çalışma arkadaşları, 100 bin kişilik ulaştırma ve iletişim fertlerine teşekkür etti. Bakan Yıldırım, “Bu güzel günde Kars, Ardahan Valileri ve Milletvekilleri, Iğdır ve Ardahan milletvekilleri bakın hep birlikteler. Güzel bir dayanışma gösteriyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum” diyerek birlikteliğin önemine değindi.

Ardından da Devlet Hava Meydanları yetkililerini yanına çağırdı ve terminalin ne zaman hizmete açılacağını sordu. “Karslı hemşehrilerim ne zaman bitecek diyorlar diyen Bakan Yıldırım, “Ağustos 2011’de bitecekmiş, bakın bu geç bir süreçtir. Soruyorum 2011 yılının Mayıs ayı mı, Haziran ayı mı.? Karslılar “Ağustos’a kadar bekleyemeyiz” diyorlar. 2011 sezonunda burayı açalım. 2011 Mayıs’ın sonuna kadar burayı açacağız. Bu terminal açılacak, söz mü.” şeklinde konuştu.

Karslılara da “Yavaş mı gidiyor, ne oluyor, ne bitiyor bana haber verin” diye seslenen  Bakan Yıldırım, “Kars’ta, Ağrı’da, Edirne’de iş yaparken yüklenicilere diyoruz ki “mecbur kalmadıkça dışarıdan malzeme alma, adam getirme. Buranın imkanını kullan. Alış-verişlerini Kars’tan yapacaklar. Burada olmayanları da dışarıdan getirecekler. Fırsatçılık yok. Güzelce konuşup gerekli desteği vereceğiz. Herkes kazanacak. Kars buradan Dünyaya, Batı’ya, Doğu’ya açılacak.” dedi.

Bakan Yıldırım daha sonra Terminalin temelini atarak Cuma Namazını kılmak için Evliye Camii’ne geçti.

BAKÜ-TİFLİS-KARS PROJESİNİ HIZLA YAPIYORUZ

Kars Havaalanı’nda İç ve Dış Hatlar Terminali’nin açılışında konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 12 Eylül zulmünden en fazla muzdarip olan şehirlerin başında Kars’ın geldiğini söyleyerek, “Yiğit düştüğü yerden kalkar” dedi.

Bakan Yıldırım, Kars’ın binlerce yıldır kültür ve medeniyet beşiği olduğunu vurgulayarak, “1064 yılından bu yana, her inançtan, her kökenden insanıyla birlikte yaşadığımız Serhat Şehrimiz Kars’ta, “Can Sağ İken Yurt Vermeyiz Düşmana” diye erkekçe kükreyen Aşık Şenlik’in memleketinde, “Hasta isen hallerini sorayım/susuz değil misin bir su vereyim” diyerek edebiyatımızın en içli ağıtlarından birini yakan Kağızmanlı Hıfzı’nın memleketinde, Kiziroğlu Türküsünü yalnızca Türkiye’ye değil, geniş bir coğrafyaya sevdiren memnuniyeti ifade ediyor; hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.” diye konuştu.

Hava ve karayollarındaki gelişmelerden de söz eden Bakan Yıldırım, “Kars havaalanı 1988 yılında yapılmış bir havaalanımız. Biz göreve geldiğimizde yıllık yolcu sayısı 54 bin idi; şimdi 300 bine yaklaştı. Biz göreve geldiğimizde buraya inip kalkan yıllık uçak sayısı 900 idi; şimdi 2 bin 250’yi geçti. Akyaka’nın, Arpaçay’ın, Digor’un, Kağızman’ın, Sarıkamış’ın, Selim’in, Susuz’un değerli evlatları uçakla tanıştı. Uçağı Kars’ın, Karslıların ayağına getirdik. Bu yetmez. Kars’a yeni bir iç ve dış hatlar terminali yakışır dedik. Kars’ın Ankara’dan, İstanbul’dan geri kalmaması lazım. Kars Havaalanının Avrupa’nın modern havaalanları gibi bir havaalanı olması lazım dedik. Onun için buradayız.” şeklinde konuştu.

DOĞUKAPI KONUSUNDA YORUM YAPMADI

Kars Havalanı’nda İç ve Dış Hatlar Terminali’nin açılışının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Doğukapı konusunda yorum yapmadı.

Bakan Yıldırım, Kars-Bakü-Tiflis Demiryolu projesinin son durumuyla ilgili soruya, “Bugün yerinde inceleyeceğiz. İnşaat devam ediyor her hangi bir sıkıntı yoktur.” dedi.

Kars - Akyaka treniyle ilgili olarak da yol yapımının başladığını ve gelişmelerin takip edildiğini söyleyen Bakan Yıldırım, Doğukapı’yla ilgili de, “Hayır onunla ilgili bir yorum yapmayacağım.” diye konuştu.

ÇİFTÇİ ŞAPKASI TAKTI

Bakan Yıldırım namaz çıkışında kalabalık vatandaş topluluğunun soru yağmuruyla karşılaştı. İthal etten, ekonomik krize kadar bir çok soruya muhatap olan Bakan Yıldırım, bir çiftçinin şapkasını başına örttü ve bir süre öyle bekledi. Bakan Yıldırım daha sonra çiftçinin şapkasını kendi elleriyle sahibinin başına örttü.

Yüksek sesle derdini anlatan vatandaşlara da sarılarak sorunlarını dinleyen Bakan Yıldırım, Kars Belediyesine geçti. Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından AK Parti İl Binasına giden Bakan Yıldırım, Valilik ziyaretini iptal ederek karayoluyla Ardahan’a hareket etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.