1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şehit Polisler İçin Mevlit
Şehit Polisler İçin Mevlit

Şehit Polisler İçin Mevlit

Şehitler polisler için mevlit okutuldu...

A+A-

Kars Emniyet Müdürlüğü, Cuma namazı öncesinde Merkez Camii’nde şehitler için mevlit okuttu.  

Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Müftüsü İlyas Gümüş, Müftü yardımcısı Ahmet Tokgöz’ün de katıldığı mevlit programına vatandaşlar akın etti.

Tıklım tıklım dolan Merkez Camii’nde konuyla ilgili vaaz veren Müftü İlyas Gümüş, “Bizim cesaret edemediğimiz bütün olayların yatışmasında, sulh ve sükunun sağlanmasında Emniyet güçlerimiz ve Silahlı Kuvvetlerimiz gerçekten ülkemizin birliğinin, dirliğinin sağlanmasında, milletçe birbirimizin arasındaki kırgınlıkların kalkmasında ve kardeşçe yaşamamızda son derece özverili bir görev yapmaktadırlar. Bu görev başında zaman zaman istenmeyen olaylardan dolayı görev başında şehit olan Emniyet güçlerimiz ve askerlerimiz vardır. Ben bu şehitlerimize bu şahadetinden dolayı Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum. Yaralı olarak, gazi olarak aramızda bulunanlara Allah’tan uzun ömürler diliyorum.” dedi.

Toplumda artan şiddet, hırsızlık ve diğer olumsuz olaylara da değinen Müftü İlyas Gümüş, bir müslümanın eline, diline ve beline sahip olması gerektiğini vurguladı. Bazı Müslümanların dışına çıktıklarını, elleriyle, dilleriyle ve uçkurlarıyla başkalarına zarar verdiklerini de hatırlatan Gümüş, “Toplumdaki bütün temel sıkıntıların içinde bu 3 unsur vardır. İnsanı sıkıntıya sokan, toplumun huzurunu bozan, toplumun huzurunu kaçıran en önemli sorun bu 3 unsurdur: el, dil ve uçkur. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV) bir hadisi şerifinde mealen şöyle buyuruyor: Bana 3 şey hakkında kesin söz veriniz bende karşılığında size Cennet’e kefil olayım. Elinize, dilinize, belinize sahip olun bende karşılığında size Cennet’e kefil olayım. Allah’ın Peygamberi müslümanı bu şekilde görmek istiyor. İnsan eğer bu şablonun dışına çıkarsa eliyle, diliyle ve beliyle insanlara eziyet verecektir. İşte toplumdaki kargaşalıkların temelinde bu kurallara uymamanın sonucu yatmaktadır. Kendi ırzımız, namusumuz, malımız, canımız size ne kadar değerli ve kutsal ise karşı taraftaki insan içinde aynı şeylerin değerli olduğunu unutmamamız gerekiyor. Bize yapılmasını istemediğimiz bir şeyin bir başkasına reva görmemiz dinin temel prensiplerine aykırıdır. Dolayısıyla bizler ne yapacağız? Elimizle, dilimizle, uçkurumuzla diğer insanlara zarar vermeyeceğiz. Allah-u Teala nu buyuruyor: Kendi elinizle kendinizi tehlikeye atmayın. Her nefis sahibi olan insan bir başkasının zararına çalışmamalıdır. Daima onun iyiliğine ve hayrına hizmet edecek işler yapmaya kendimizi aday gösterirsek toplumdaki huzursuzluklar asgariye inecektir ve insanlar birbirine rahatsızlık vermeyecektir.” diye konuştu.

Müftü yardımcısı Ahmet Tozgöz’ün duasıyla namaza geçildi, namazdan sonra da cami çıkışında mevlit şekeri dağıtıldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler