1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kitap Okuma Salonu Açıldı
Kitap Okuma Salonu Açıldı

Kitap Okuma Salonu Açıldı

Kars İl Müftülüğü bünyesinde öğrencilerin ve vatandaşların yararlanabileceği “Kitap Okuma Salonu” açıldı. Açılışa katılan Vali Ahmet Kara, Kur’an-ı Kerim’in, ilk ayetinin de “Oku” olduğunu hatırlatarak, okumanın önemine vurgu yaptı.

A+A-

Merkez Camii bahçesindeki, İl Müftülüğü Kitap Okuma Salonu’nun açılışını Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Müftü İlyas Gümüş ve Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek yaptı.

Müftü İlyas Gümü, burada yaptığı konuşmada, Kütüphaneler Haftası nedeniyle böyle bir hizmet vermeyi amaçladıklarını ve bundan da mutluluk duyduklarını belirtti. Hem öğrencilerin hem de vatandaşların bu salondan yararlanacaklarını ve aynı zamanda da içecek ve yiyecek servisi de yapacaklarını söyleyen Gümüş, salonun hazırlanmasında büyük emekleri olan Merkez Camii imamı Ömer Uzgur’a ve sponsor firmalara teşekkür etti.

Vali Ahmet Kara da sözlerine Kur’an-ı Kerim’in İlk “Oku” ayetiyle başladı. Vali Kara, “Okumak ve öğrenmek farz olarak emredilmiştir. Onun için Cenab-ı Allah’ın ilk ve kesin emri “Oku” dur. Okuma fiili de kitaplarla gerçekleşiyor. Bu kitapları yazanlar, çizenler, yüreklerini kattılar, terlediler, beyinlerini, fikirlerini, akıllarını, zekalarını kattılar ve bunları bizim için hazırladılar. Ama, bu kitapları alıp bu raflara dizip, halka açık hale getiren Müftülüğümüzü şahsen kutluyorum. Böylelikle bu farzı eda etmemizi kolaylaştırmış oldu. İnşallah okuyanlara hayırlı olur. Okumak dediğim gibi farzdır. Mühendislikte farzdır, doktorlukta farzdır, dini ve dünyevi ilimlerde öğrenmekte farzdır. Onun için bu farzı eda etmemize fırsat veren müftülüğümüzü kutluyorum.” dedi.

Açılışın ardından salon gezildi ve raflardaki kitaplar incelendi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler