1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şehit babasının hayvanlarını çaldılar
Şehit babasının hayvanlarını çaldılar

Şehit babasının hayvanlarını çaldılar

Kars’ın Arpaçay İlçesi’ne bağlı Meydancık Köyü’nde şehit babası İsmail Gökçay’ın ağılından 7 hayvanı çalan hırsızlar izlerini de kaybettirdikten sonra kayıplara karıştılar.

A+A-

1994 yılında Ağrı’nın Eleşkirt İlçesi’nde vatani görevini yaparken Kağızman kırsalında teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Er Alican Gökçay’ın babası İsmail Gökçay’ın 3 gün önce hayvanları çalındı.

 

Şehit babası İsmail Gökçay, “27 Eylül sabah 02.10’a kadar ağıldaki hayvanlarımı bekledim. Hava yağışlıydı ve uykum da gelince “daha bir şey olmaz” diyerek evime gidip uyudum. Sabah uyandığımda ağıla geldim ve bir de saktım ki ağıldaki 4 inek ve 3 düvem yok. Jandarmaya durumu bildirdim. Jandarma ekipleri geldi ve gerekli incelemeleri yaptılar. Sonra birlikte hayvanların izini takip ettik. Hayvanların ayak izleri Yalınçayır köyü sınırındaki kanal yoluna kadar gidiyordu. Ondan sonrasında ne hayvan ayak izi ne de araba vardı. Hırsızlar izlerini bile kaybettirmişlerdi. Hepimiz duruma şaşırıp kaldık. 3 gündür hayvanları bulamıyoruz. Kimin çaldığını da bilmiyoruz. Jandarma ekipleri bu işin takibindeler. İnşallah kısa sürede bulurlar.” dedi.

 

8 nüfusa bakan ve bankadan çektiği kredi nedeniyle şehit babası olduğu için eline ayda 300 TL para geçtiğini de belirten Gökçay, “Hayvanlarımın bir kaçı dabak (şap) olmuştu. Onların iyileşmesini bekliyordum. İyileştiklerinde satıp borçlarımı ödeyecektim. Şimdi tamamen ortada kaldım. Elimde tek bir hayvanım bile kalmadı. Ben bu günden sonra neyle borçlarımı öderim ve geçimimi sağlarım. Hayvanlarımı çalan vicdansızlar bana bu acıları neden yaşattılar. Kim bana sahip çıkar. Borçlarımı ödeyemez isem ben neylerim. Şu anda Kars’a gelirken bile borç para alıp geldim. Yol param bile yoktur. Hatta dilekçe yazdıracak param bile kalmadı.” diye dert yandı.

 

Kulağı da ağır işiten şehit babası İsmail Gökçay, hayvanlarının nerede olduğunu, kimlerin çaldığını bilen veya bu işten haberi olanların ihbar etmeleri ve hayvanlarının bulunmasını sağlamaları halinde hayvanlarından birini ödü olarak vereceğini de sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.