1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şehidin Ormanı Yeşerecek
Şehidin Ormanı Yeşerecek

Şehidin Ormanı Yeşerecek

Orman Genel Müdürlüğü Tarafından başlatılan ; "Her Köye Bir Orman Kampanyası" kapsamında Kars'ın Selim ilçesine bağlı Çıplaklı köyünde Şehit Jandarma Komando Er Sinan Polat adına oluşturulan hatıra ormanına 450 çam fidanı dikildi.

A+A-

1992 yılında Tunceli'de PKK terör örgütü üyeleriyle çıkan çatışmada şehit düşen er Sinan Polat adına 8 yıl önce Selim İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından bir hatıra ormanı oluşturuldu. Hatıra ormanına fidan dikmek için gelen Erzurum Orman Bölge Müdürü Mehmeh Zeki Temur, Selim İlçe Kaymakamı Yusuf Güni, Sarıkamış ilçe Orman İşletme Müdürü Ayhan Deligöz, İlçe Jandarma Karakol Komutanı ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Bulut, şehit' in ailesi ve çok sayıda vatandaşlar katılarak şehit'in anısına fidan diktiler.

 

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hatıra ormanın ismi değiştirilerek "Orman Genel Müdürlüğü Her Köye Bir Orman Projesi Şehit Er Jandarma Komando Sinan Polat Hatıra Ormanı" konuldu.

 

İlçe Kaymakamı Yusuf Güni, "Burada bulunmamızın iki sebebi var : Birincisi şehit kardeşimizi anmak. Onun adına yapılmış olan bu hatıra ormanının 300- 400 fidan diktik inşallah bunlar tutarlar. İkincisi ise Orman Genel Müdürlüğümüzün Her Köye Bir Orman yapalım projesi kapsamında bu yıl ilk olarak Selim'in Çıplaklı köyünde başlatıldı. Selim ilçemizde inşallah bunların sayılarını artıracağız. Bu amaç nedeniylede buraya geldik inşallah bu diktiğimiz ağaç fidanları büyürler. Bizlerinde ilçemize köyümüze bir hatırası olur" dedi.

 

Erzurum Orman Bölge Müdürü Mehmeh Zeki Temur'da, "Bizler burada Erzurum, Kars, Erzincan, Ardahan ve Iğdır illerine bağlı bu illerde çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu illerde mevcut ormanları koruyoruz. Bu ormanlarımızı genişletmek istiyoruz bunun gibi her şehidimizin olduğu yerlerde bir orman tahsis etmeye çalışıyoruz. Bu da bizim için çok önemlidir gerçektende böyle güzel bir şey yapmak lazımdır çünkü onlar bu vatan için canlarını feda etmişlerdir. Hiç olmazsa bizlerde o şehitlerimizin anısına küçükte olsa bir orman kurup onun adını yaşatmak bizlerin görevimiz olmasını düşünüyorum ben" diye konuştu.

 

Şehit Jandarma Komando Eri Sinan Polat'ın ağabeyi Fuat Polat, "Aslında çok heyecanlı olduğumuz için şehit kardeşim olduğundan sağ olsunlar kaymakamımız Orman Bölge Müdürümüz komutanlarımız burada onun için de heyecanlıyız bizler kendi kendimize gurur duyduk şehidimizin böyle hatırlanması bizleri onurlandırdı. Bizim istediğimizin burada çeşmesinin mermerle yapılmasıdır oda sağ olsun ilçe kaymakamımız ve Orman Bölge Müdürümüz bu sorunla yakından ilgileneceklerini söylediler" dedi.

 

Daha sonra hatıra ormanında ki ağaçların bazı hayvanlar tarafından tahrip edilenlerin çıkartılıp yerlerine başka fidanlar dikildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.