1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şehidin acısı Karslıların yüreğini dağladı
Şehidin acısı Karslıların yüreğini dağladı

Şehidin acısı Karslıların yüreğini dağladı

Hakkari’nin Şemdinli İlçesinde terör örgütü PKK’nın döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Karslı hemşehrimiz Piyade Er Ercan Doğrukartal (21), askeri törenle gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

A+A-

Şehit Er’in naşı ilk olarak İstanbul’un Esenyurt İlçesi’ndeki baba ocağına getirildi. Acılı anne Mahize Doğrukartal, şehitin kardeşleri ve yakınları, Türk Bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Helallik alınmasının ardından Doğrukartal tabutu, konvoy eşliğinde Ataköy 5. Kısım Camii’ne getirildi.

TÖRENDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Piyade Er Ercan Doğrukartal için Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Hulusi Akar, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Başkan Yardımcısı Gürbüz Süleymanoğlu, Belediye Meclis üyesi Efrail Çiftçi, Avcılar Kars Ardahan Iğdır Derneği Onursal Başkanı Mustafa Küpeli ve sayıda Kars, Ardahan ve Iğdırlılar ile birlikte şehidin ailesi ve yakınları katıldı.

ABLA AZER’İN FERYADI YÜREKLERİ DAĞLADI

Tören boyunca ayakta durmakta zorluk çeken Acılı anne Mahize Doğrukartal, oğlunun tabutuna sarılarak “Yavrum mekanın cennet olsun” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin ablası Azer Doğrukartal da şehit kardeşinin tabutuna sarılarak, “Bırakın kardeşime son dokunayım. O’nu bir daha göremeyeceğim. Onu son kez öpeyim” diye feryat etti.

Acılı aile, kılınan cenaze namazından sonra Türk bayrağına sarılı top arabasına konulan şehitlerine son kez el sallayarak uğurladı. Doğrukartal’ın naaşı defnedilmek üzere Örnek Mahallesi Mezarlığı’na götürülerek gözyaşları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.