1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Din Hizmetlerinde Gönüllülük'
Din Hizmetlerinde Gönüllülük

'Din Hizmetlerinde Gönüllülük'

Kars Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda, 'Din Hizmetlerinde Gönüllülük' konulu konferans düzenlendi.

A+A-

Kars Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda, 'Din Hizmetlerinde Gönüllülük' konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman, din hizmetini caminin dışına çıkarmaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Kars Halk Eğitim Merkezinde, İl Müftülüğü tarafından düzenlenen konferans, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Müftülüğü din görevlisi Ahmet Bulut tarafından gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

'Din Hizmetlerinde Gönüllülük' konulu konferansın açılış konuşmasında Kars Müftüsü İlyas Gümüş, "Camiler ve mescitler, Allah'ın yeryüzündeki kutsal mekanları ve aynı zamanda insanların topluca bir araya gelerek ibadet ettikleri, sevgilerini ve üzüntülerini paylaştıkları yerlerdir." ifadeleri ile camilerin ve mescitlerin önemini vurguladı.

Açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Salman konuşmasında, "Değerli din görevlisi kardeşlerim, sizlere seslenmek istiyorum; bizlerin din hizmetini daha sağlıklı, daha etkili bir şekilde yürütebilmemiz için, birincisi, kendimizi çok iyi yetiştirmeye ihtiyacımız var. İkincisi, var gücümüzle geceli gündüzlü mesai mevhumu gözetmeden ulaşamadığımız hiçbir ev, ulaşamadığımız hiçbir kimse kalmamak üzere bir azimle, büyük bir gayretle çalışmaya, hele ki bu dönemde çok ihtiyacımız var. Bu hususta, din hizmetlerini cami dışına çıkarmalıyız." dedi.

Programda ayrıca, izleyicileri duygulandıran "Haydi çocuklar camiye, yaşasın camiye gidiyorum" konulu sinevizyon gösterisi ilgiyle izlendi.

Programa, Kars Vali Yardımcısı Murat Demirci, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prf. Dr. Cavit Arslan ve Kars merkez ve ilçelerinden din görevlileri ile vatandaşlar katıldı. Program sonunda Vali Yardımcısı Demirci, Dr. Salman'a teşekkür ederek çiçek verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.