1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Satranç turnuvası yapıldı
Satranç turnuvası yapıldı

Satranç turnuvası yapıldı

Kars Kent Konseyi Spor Komisyonu Başkanlığının düzenlemiş olduğu Satranç Turnuvası Kars Kent Konseyi binasında gerçekleştirildi.

A+A-

35 yarışmacının katıldığı yarışmada; 1. Muhammet Mustafa Günel 2. İnan Polat 3. Nevruz ırmak 4. ise Ebubekir Dağ oldu. Kars Kent Konseyi Spor Komisyonu Başkanı Rıza Akıl Yaptığı konuşmada, satrancın insanı hayata hazırlayan bir spor olduğunu, strateji oluşturmayı ve zamanı doğru kullanmayı, çıkmazlara girildiğinde ayakta durmayı öğrettiğini söyledi. Satrancın, beynin zinde kalmasına katkı sağladığını ifade eden Akıl, satrancın tatlı rekabetlerle arkadaşlık ve dostluğu kazandırması yönünün de göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Her fırsatta gençlere verdiği önemi vurgulayan Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ise gençlerin ilerde eğitim ve sosyal alanda başarıları ile gurur yaşatacaklarını belirterek şöyle konuştu:

“Satranç Turnuvasında başarılı olan öğrencilerimizin hem eğitim hem de sosyal alanda birçok başarılara imza atacaklarından eminim. Öğrencilerimiz için gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarımızın devamı gelecektir. Eğitim ve öğretim okulda olduğu kadar sosyal hayatta da olmalıdır. Biz de belediye olarak Kars Kent Konseyinde gençlerimize aktiviteler sunuyoruz. Amacımız eğitim ve kültürel faaliyetlerimizden, aktivitelerimizden gençlerin faydalanabilmesidir. Gücümüz yettiği kadar çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Gençlerimizi sosyal hayatın içine çekmek için faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Başta velilerimiz ve Spor komisyonu Başkanı Rıza Akıl olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.