1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aşıklar Evi dolup taşıyor
Aşıklar Evi dolup taşıyor

Aşıklar Evi dolup taşıyor

Aşıklık geleneği bu Ramazan’a da damgasını vurdu.

A+A-

Namık Kemal Kars Aşıklar Kültür Evi bu yıl sahura kadar süren programlarda yapılan atışmalar, değişler ve hikayelerle bu ramazan ayına da damgasını vurdu.

Aşıklık geleneği Türkiye genelinde eski özelliğini yitirir oldu. En çok aşık yetişen il olma özelliğini elinde bulunduran Kars’ta ise bu sıkıntı kendini daha da artırdı. Son yıllarda bu sıkıntının farkına varan aşıklar kendi alanlarında bir adım atma gayretine gerdiler. Bunun için de özellikle bu yıl 2 ayrı yerde aşıklar evi açıldı ve bu aşıklar evi ve otağına üye aşıklar vatandaşlara manevi bir hava yaşattılar.

Murat Çobanoğlu Aşıkları Koruma Derneği de bu yıl iftar saatinde başlayıp sahura kadar devam den programlarla vatandaşların beğenisine sunuldu.

Toplumun her kesiminden vatandaşlar gece geç saatlere kadar bu programlara iştirak ederek hem atışmaları izlediler hem de ayak vererek aşıkların atışmalarını izlediler.

Murat Çobanoğlu Aşıkları Koruma Derneği Başkanı Mahmut Karataş, “Ramazan ayı boyunca değişler, atışmalar, hikayeler ve daha bir çok program yapıyoruz. Şu anda son yıllara göre aşıklık geleneğinde bir canlanma var. Bizler halk ozanları olarak ilgililerin de desteğiyle bu geleneği ayakta tutmaya ve gelecek nesillerle aktarmaya çalışıyoruz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.