1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıkamış’ta Kavak Ağaçları kesiliyor
Sarıkamış’ta Kavak Ağaçları kesiliyor

Sarıkamış’ta Kavak Ağaçları kesiliyor

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde Halk Caddesi ve Şehit Kemal Mutlu Caddesi üzerinde bulunan ve polen salgılayan 80 kavak ağacı kesilmeye başlandı.

A+A-

Sarıkamış Belediye meclisinin almış olduğu karara istinaden, Halk caddesi ve Şehit Kemal Mutlu caddesi üzerinde bulunan, kökleriyle kaldırımları bozan, dökülen yapraklarıyla ve pamukçuklarla kanalizasyon borularına zarar veren, özellikle Mayıs ve Haziran aylarında salgılamış oldukları polenlerin insan sağlığı açısından zararlı olduğu yönündeki Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarına dayanarak iki cadde üzerinde bulunan 80 kavak ağacının belediye ekiplerince kesilmeye başladığı öğrenildi.

Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, İlçenin mücavir alanları içerisinde bulunan kavak ağaları kökleriyle kaldırımlara, dökülen yapraklarıyla ve pamukçuklarla kanalizasyon borularına zarar verdiğini, Mayıs ve Haziran aylarında çevreye bıraktığı çiçeği (polen) özellikle astım sorunu olan insanları rahatsız ettiği için kavakların kesildiğini söyledi.

Özbilen, “Şu anda belediye olarak kavak ağacı kökünün verdiği zarardan dolayı kaldırım ve bazı kanalizasyon hatları yeniden yapılacak. Ayrıca yapılan tespitlerde ağaçlarda oluşan pamukçukların insan sağlığına zarar verdiği ortaya çıktı. Biz de belediye meclisi olarak aldığımız kararla 2 ana cadde üzerinde bulunan kavakları kestirmeye başladık. Vatandaşlarımız hiç merak etmesin, kaldırımların yapılmasıyla birlikte en kısa sürede kesilen kavak ağaçlarının yerlerine bölgemiz iklim şartlarına uygun Akasya, Ladin veya Sarıçam gibi faydalı türdeki ağaçlar dikilecektir” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.