1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Harakani Lisesi 60 öğrenci alacak
Harakani Lisesi 60 öğrenci alacak

Harakani Lisesi 60 öğrenci alacak

Milli Eğitim Şube Müdürü Gökhan Altun, Harakani Lisesi’nin bu yıl 60 öğrenciyle eğitim ve öğretime başlayacağını söyledi.

A+A-

Altun, “İlmimizde geçen sene Anadolu Öğretmen lisesi açıldı, pansiyonu olan bir okulumuzdu. Bu yıl itibariyle de Harakani Anadolu Lisesini açtık, buraya dışarıdan da öğrenci gelebilecek. Geçen sene bir Anadolu Öğretmen Lisesi’ne 60 öğrenci almıştık, bu senede aynı şekilde devam edeceğiz. Harakani Lisesi’ne ise bu sene itibariyle 60 öğrenciyle başlayacağız. İlimiz genelinde Anadolu kısmına yerleşecek öğrenci sayısı ilçeleri de baz alırsak 800 civarında olacak. Yani sınavla öğrenci alan liselere girmiş olacaklar.” dedi.

Altun ayrıca, “Tercihler Türkiye genelinde 8 Temmuz’da başladı 20’sine kadar devam edecek. 26’sında de tercihler belli olacak. 1-5 Ağustos arası birinci tercihlerin yerleşimi yapılacak. Daha sonra bu bir takvime bağlanmış açık kalan yerlere bakanlık tarafından yedeklerin alınması suretiyle yerleşim en son 9 Eylül’de tamamlanmış olacak.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.