1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıkamışlılar Derneği Kars’ta
Sarıkamışlılar Derneği Kars’ta

Sarıkamışlılar Derneği Kars’ta

Kocaeli Derince Sarıkamışlılar Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’u ziyaret etti.

A+A-

Derince Sarıkamışlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şakir Durdağ, Başkan Yardımcısı Ayhan Döşkaya, TEMA Vakfı Derince Temsilcisi Nejdet Kurumanoğlu ve yaklaşık 50 kişiden oluşan dernek üyelerini Başkan Bozkuş Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda ağırladı.

 

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Sarıkamışlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve üyelerini kendilerini ziyaret etmelerinden mutluluk duyduğunu söyledi.

 

Kars dışında Karslıların bir araya gelerek dernekler kurması, Kars kültürünü çeşitli etkinlikleri dışarıda duyurulmasının önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Bozkuş; “Karslılar dışarıda dernekler kurarak bir araya geliyorlar. Dayanışma içerisinde çeşitli etkinlikler yaparak Kars’ın, Kars dışında tanıtılmasında önemli rol üstleniyorlar. Kars geceleri adı altında birçok etkinlikte Karslıları bir araya toplamayı başarıyorlar. Biz istiyoruz ki bu arkadaşlarımız bizimde burada yapacağımız Kültürel etkinliklerde ve festivallerde yanımızda yer alarak ilimizi Tarihi ve kültürel etkinliklerle dünyaya tanıtmak, bu anlamda arkadaşlarımız daha tecrübeliler, çünkü onlar İstanbul’da, Sakarya’da, Kocaeli’nde Türkiye’nin her yerinde dayanışma gecesi etkinlikleri yapıyorlar. İnşallah aynı gece ve etkinlikleri Kars’ta da birlikte yapacağız” dedi.

 

Derince Sarıkamışlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şakir Durdağ, Kars’taki olan birçok eksiklikleri ne zaman giderileceğini ve Kars’ın güzide vilayetler arasına gireceğini biz Karslılar olarak ne zaman Kars’ımızla övüneceğimizin beklentisi içerisinde iken tur otobüsü ile Kars’a girdiğimizde Kars’ın çok güzelleştiğini gördüklerini ifade etti.

 

Sarıkamışılılar Kültür ve Dayanışma Derneği Şakir Durdağ; “Kars, çok güzelleşmiş ve gelişmiş, şehir inşaat alanına dönmüş. Her tarafta binalar yükseliyor. Bu çalışmalarda emeği olan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’a teşekkür ediyor” diye konuştu.

 

Sarıkamış şehitlerini anmak, Kars’ı gezmek, tarihi yerlerini görmek için ile gelen Sarıkamışlılar Derneği üyeleri adına Şakir Durdağ, Başkan Nevzat Bozkuş’a onur belgesi verdi.

 

Daha sonra belediyeden ayrılan grup Ani harabelerine gitti. Grup Kars Kalesi ve Sarıkamış’ı da gezecek. Sarıkamışlılar Derneği üyelerinin Kars’ta bir hafta kalacağı kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.