1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Sarıkamış’ı mesken tutan boz ayılar
Sarıkamış’ı mesken tutan boz ayılar

Sarıkamış’ı mesken tutan boz ayılar

Sarıkamış’ı mesken tutan boz ayılar uzun süre sonra ilk kez bir arada görüntülendi.

A+A-

Karınlarını doyurmak için yavrularıyla birlikte Sarıkamış çöplüğüne gelen çok sayıda boz ayı, köpeklerle birlikte yiyecek arıyor. İnsanlara aldırış etmeyen boz ayıların karınlarını doyurduktan sonra yavrularıyla birlikte çöplükten ayrılarak ormana gittiği görüldü.

Köpeklerle bir arada yiyecek arıyorlar

Kış uykusundan uyandıktan kısa bir süre sonra Sarıkamış’tan göç eden boz ayılar, havaların soğumasıyla birlikte yeniden Sarıkamış’a geldi. Sarıkamış’a gelen boz ayılar soluğu ise karınlarını doyurmak için çöplüğe akın etti. Yavrularıyla birlikte Sarıkamış’a yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan çöplüğe hava karardıktan sonra gelen ayılar, burada atıkları karıştırarak yiyecek bulmaya çalışıyor. Çöplükte yaşayan çok sayıda köpek ile birlikte aynı yerde yiyecek arayan ayılar ile köpeklerin dostluğu ise ilginç görüntüler oluşturdu. Birbirlerini rahatsız etmeden karınlarını doyuran ayılar ve köpeklerin birlikteliği kameralara yansıdı.

Ayıları görmek için Sarıkamış çöplüğüne geldiler

Sarıkamış çöplüğünde ayıların olduğunu duyan vatandaşlar ise çöplüğe gelerek araçlarının içerisinden ayıları izledi. Cep telefonlarıyla ayıların fotoğraflarını çeken vatandaşlar daha sonra çöplükten ayrıldı. Sarıkamış çöplüğünde genel olarak yavrularıyla birlikte ayrı ayrı yem arayan ayılar ilk kez birlikte yiyecek ararken kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.