1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Sarıkamış turizmcilerin gözdesi
Sarıkamış turizmcilerin gözdesi

Sarıkamış turizmcilerin gözdesi

Sarıkamış, turizm yatırımcılarının gözdesi haline geliyor...

A+A-

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Bayraktepe Kayak Merkezi, turizm yatırımcılarının gözdesi haline geliyor.

Türkiye’nin gözde kış turizm merkezleri arasında yer alan, sarıçamları ve kristal kar’ı ile adından söz ettiren, ünlü Bayraktepe kayak merkezi, son zamanlarda turizm yatırımcılarının ilgisini çekiyor.

Bayraktepe kayak merkezi bölgesinde 5 yıldızlı 350 yataklı Ce-Mar Toprak Otel,3 yıldızlı 160 yataklı Çam-Kar Otel ile 3 yıldızlı,80 yataklı Kar Otel hizmet veriyor. Ayrıca Ce-Mar şirketine ait yapımı devam eden 4 yıldızlı ,250 yataklı Otel inşaatı bulunuyor. İzmir’li işadamı Recep Dinlenmez adlı turizm yatırımcısı ise, kayak merkezinde 5 dönüm üzerine 4 katlı,250 yataklı ve 3 yıldızlı otelin yapımına başladı.İnşaattan sorumlu Fırat Gündüz,Otelin 2012 yılında hizmete gireceğini bildirdi.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş,yaptığı açıklamada Sarıkamış’ın turizm açısından hala bakir olduğunu, yatırımcıların ellerini çabuk tutmalarını söyledi.

Sarıkamış, tarihiyle, turizmiyle ve en önemlisi eşsiz doğasıyla gelecek 5 yıl içinde ülkenin en cazip yerlerinden biri haline geleceğini ifade eden Ermiş,” Burada devlet ve özel sektör el birliği ile güzel çalışmalar yapacak. Biz şu anda yaptığımız proje çalışmaları ile turizmi 12 aya yayma çabası içerisindeyiz. Önümüzdeki yıllar içinde yatak kapasitesi 10 bin olarak hedefliyoruz. Bu bölgede yatırım yapmak isteyen müteşebbislere Kaymakamlık olarak, belediye olarak her türlü desteği vereceğiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.