1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıkamış şehitleri Bursa’da yürüyüşle anıldı
Sarıkamış şehitleri Bursa’da yürüyüşle anıldı

Sarıkamış şehitleri Bursa’da yürüyüşle anıldı

​​​​​​​Kars Sarıkamış'ta 103 yıl önce Allahüekber Dağları’nda donarak şehit olan 90 bin asker için Bursa’da yürüyüş düzenlendi.

A+A-

Bursa teleferik istasyonunda toplanan yüzlerce vatandaş, 103 yıl önce Sarıkamış'ta Allahüekber Dağları'nda donarak şehit olan 90 bin asker için 3 kilometre yürüdü. Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Zeyniler köyünde sona eren yürüyüş öncesi hayatını kaybeden şehitler için dua edildi. Yürüyüş öncesi bir konuşma yapan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Bu vatanın bizlere armağan edilmesi, bu vatan üzerinde hür ve özgür bir şekilde yaşamamız için canını hiç düşünmeden feda edenleri anmak için buradayız. 90 bin insanımız o günün şartlarında aç, üzerinde olmadığı libasla donarak şehit oldular. Onların bir tek gayeleri vardı bu vatanın Türk toprağı olduğunu ve üzerinde dalgalanan al bayrağın Türk bayrağı olduğunu dünyaya göstermek istediler” dedi.

15 Temmuz hain darbe girişimine de değinen Şahin, “Gençlik bu vatanın nöbetinde her daim oldu ve olmaya devam edecek. Bunun en son örneğini 15 Temmuz’da gösterdik” dedi.

Teleferik istasyonundan başlayan 3 kilometrelik yürüyüş, Zeyniler köyünde sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.