1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Sarıkamış Kayak Merkezi yeni sezona “Merhaba” dedi
Sarıkamış Kayak Merkezi yeni sezona “Merhaba” dedi

Sarıkamış Kayak Merkezi yeni sezona “Merhaba” dedi

Sarıkamış Kayak Merkezi’nde 2018-2019 kayak sezonu düzenlenen açılış programıyla gerçekleştirildi.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Kars’ın Sarıkamış İlçesinde bulunan Kayak Merkezinin açılışı Kars Valisi Türker Öksüz, 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, daire amirleri ve çok sayıda misafirlerin katılımıyla yapıldı.

Program Kars Valisi Türker Öksüz’ün açılış konuşmasıyla başladı.

“Sarıkamış; gökyüzünün mavisi, sarıçam ormanlarının yeşili, kristal beyaz kar örtüsüyle bütünleşen, tarihi, kültürü ve eşsiz doğasıyla dünyanın ve ülkemizin cennet köşelerinden biridir.” İfadesini kullanan Vali Öksüz, “Sarıkamış, sarıçam ormanları içerisinde, Alp’lerde ve Sarıkamış’ta bulunan kristal kar üzerinde kaliteli kayağın marka adresidir. Sarıkamış; Kars il merkezine 54 km, Kars Harakani Havalimanına 50 km. mesafededir. Sarıkamış; Bayraktepe Kayak Merkezi’nde bulunan saatte 4 bin 600 kişi taşıma kapasiteli 4 adet otomatik geçiş sistem özellikli dijital turnikeli telesiyej sistemiyle, her türlü kış sporuna uygundur. Toplam uzunluğu 22 kilometreyi bulan 9 adet kayak pistiyle, misafirlerimizin hoşça vakit geçirebilecekleri modern konaklama tesisleriyle, kütük eviyle, kafeleriyle profesyonel kış turizminde Türkiye’nin ve dünyanın en önemli destinasyonlarından biridir. Sarıkamış kayak merkezine ulaşım sanılanın aksine kolaydır.” dedi.

İstanbul, İzmir ve Ankara’dan her gün yapılan uçak seferleriyle Sarıkamış’a gelmek isteyen misafirlerin uçağın hareketinden yaklaşık 2 saat sonra Sarıkamış’ın büyülü atmosferinde, kristal kar eşliğinde kayak, snowboard ve kızakla kayabilmenin mümkün olduğunu hatırlatan Vali Öksüz, “İsterseniz uygun fiyatlarla doğu ekspresi ile masalsı bir yolculuk yaşayarak da Sarıkamış’a ulaşabilirsiniz. Tüm bunların yanında, bilindiği gibi Sarıkamış’ın tarihi özellikleri de vardır. 1’inci dünya savaşında 90 bin vatan evladı bu toprakları bizlere vatan yapmak için canlarını hiçe sayarak şehadet şerbetini içmiştir. Burada tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Her geçen gün, her geçen yıl kendini yenileyen ve önemini artıran Sarıkamış Kayak Merkezi; bir yandan kayak severleri ağırlarken, bir yandan da yerel, ulusal ve uluslararası spor yarışmalarına da ev sahipliği yapmaya, kayak sever ve sporseverleri ağırlamaya devam etmektedir.” ifadesini kullandı.

Sarıkamış Kayak Merkezinin sezon açılışında bir müjdeyi kamuoyuyla paylaşan Vali Öksüz, “04-12 Şubat 2019 tarihleri arasında Avrupa Kayakla Oryantiring Şampiyonası (esoc2019) Sarıkamış Kayak Merkezimizde yapılacak.  Bu şampiyonada, Avrupa’nın ve ülkemizin dört bir yanından gelecek olan sporcu ve misafirlerimizi ağırlayacağız. Sarıkamış’ın misafirperverliğini göstermeye çalışacağız. Buradan bir kez daha vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum.  Ülkemizin mistik ve masalsı coğrafyasına sahip,  yapımı devam eden ve yapılması planlanan yatırımlarla, tarihi dokusuyla, özgün kültürüyle, doğal güzellikleriyle, sıcakkanlı, konuksever, sevecen insanlarıyla ve görülmeye değer daha birçok güzelliğiyle tüm kayak severleri ve misafirlerimizi Sarıkamış’a davet ediyoruz.  Buyurun gelin, bu yılki kış tatilinizi Sarıkamış’ta yapın. Sarıkamış’ın büyülü havasını teneffüs edin. 2018-2019 kayak sezonumuzun vatandaşlarımıza, kayak severlere, turizmcilerimize hayırlı-uğurlu olmasını diliyorum. Tüm misafirlerimize iyi eğlenceler, iyi tatiller diliyorum.” diye konuştu.

Vali Öksüz’ün konuşmasının ardından yöresel aşıklar atışması ve Kafkas halk oyunları gösterisi yapıldı.

Düzenlenen açılış programı protokol üyelerinin misafirlere çorba ikramı ile sona erdi.

sarikamis-kayak-merkezi-yeni-sezona-“merhaba”-dedi-(1).jpgsarikamis-kayak-merkezi-yeni-sezona-“merhaba”-dedi-(2).jpgsarikamis-kayak-merkezi-yeni-sezona-“merhaba”-dedi-(3).jpgsarikamis-kayak-merkezi-yeni-sezona-“merhaba”-dedi-(4).jpgsarikamis-kayak-merkezi-yeni-sezona-“merhaba”-dedi-(5).jpgsarikamis-kayak-merkezi-yeni-sezona-“merhaba”-dedi-(6).jpgsarikamis-kayak-merkezi-yeni-sezona-“merhaba”-dedi-(7).jpgsarikamis-kayak-merkezi-yeni-sezona-“merhaba”-dedi-(8).jpgsarikamis-kayak-merkezi-yeni-sezona-“merhaba”-dedi-(9).jpgsarikamis-kayak-merkezi-yeni-sezona-“merhaba”-dedi-(10).jpgsarikamis-kayak-merkezi-yeni-sezona-“merhaba”-dedi-(11).jpgsarikamis-kayak-merkezi-yeni-sezona-“merhaba”-dedi-(12).jpgsarikamis-kayak-merkezi-yeni-sezona-“merhaba”-dedi-(13).jpgsarikamis-kayak-merkezi-yeni-sezona-“merhaba”-dedi-(14).jpgsarikamis-kayak-merkezi-yeni-sezona-“merhaba”-dedi-(15).jpgsarikamis-kayak-merkezi-yeni-sezona-“merhaba”-dedi-(16).jpgsarikamis-kayak-merkezi-yeni-sezona-“merhaba”-dedi-(17).jpgsarikamis-kayak-merkezi-yeni-sezona-“merhaba”-dedi-(18).jpgsarikamis-kayak-merkezi-yeni-sezona-“merhaba”-dedi-(19).jpgsarikamis-kayak-merkezi-yeni-sezona-“merhaba”-dedi-(20).jpgsarikamis-kayak-merkezi-yeni-sezona-“merhaba”-dedi-(21).jpgsarikamis-kayak-merkezi-yeni-sezona-“merhaba”-dedi-(22).jpgsarikamis-kayak-merkezi-yeni-sezona-“merhaba”-dedi-(23).jpgsarikamis-kayak-merkezi-yeni-sezona-“merhaba”-dedi-(24).jpgsarikamis-kayak-merkezi-yeni-sezona-“merhaba”-dedi-(25).jpgsarikamis-kayak-merkezi-yeni-sezona-“merhaba”-dedi-(26).jpgsarikamis-kayak-merkezi-yeni-sezona-“merhaba”-dedi-(27).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.