1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarı Altın ‘Ayçiçeği’ Kars tarlalarında yaygınlaşacak
Sarı Altın ‘Ayçiçeği’ Kars tarlalarında yaygınlaşacak

Sarı Altın ‘Ayçiçeği’ Kars tarlalarında yaygınlaşacak

Kars Tarım Orman İl Müdürlüğü, kent genelinde yağlık ayçiçeğinin üretimini arttırmaya yönelik sürdürdüğü proje kapsamında, yüzde 75 hibe ile yağlık ayçiçeği tohumu dağıtacak.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Projeden yararlanmak isteyen üreticilerin, Kars İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurmaları gerektiği bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce yürütülen "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanıp uygulamaya konulan proje çerçevesinde; yüzde 75 hibe destekli yüzde 25 çiftçi katkılı tohum dağıtımı gerçekleştirilecek.

Ülke gelinde olduğu gibi Yağlık Ayçiçeği Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi ile Tarıma elverişli olup kullanılmayan alanları tarıma kazandırmak, nadas alanlarını azaltmak ve üstün verim özelliklerine sahip hibrit tohumların kullanımının yaygınlaştırması amaçlanıyor.

Bilindiği gibi Kars’ta da geçtiğimiz yıl Kars’ta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, Kars Valiliği ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin katkıları ile yürütülen “Ayçiçeği Tarlaları ile Kars Renkleniyor Projesi” kapsamında ekimi yapılan ayçiçeği yöre halkına büyük katkı sağladı. Kars’ta 52 üretici marifetiyle 1.260 dekar Selim ilçesinde, 600 dekar Arpaçay ilçesinde ve 200 dekar da il merkezinde olmak üzere toplamda 2.060 dekar alanda yağlık ayçiçeği hasadının yapıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, Kars Valiliği ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin katkıları ile yürütülen ‘Ayçiçeği Tarlaları ile Kars Renkleniyor Projesi kapsamında 52 üretici marifetiyle 1.260 dekar Selim ilçesinde, 600 dekar Arpaçay ve 200 dekar da il merkez köylerinde olmak üzere toplamda 2.060 dekar alanda yağlık ayçiçek ekimi yapıldı. Dekar başına ortalama 300 - 400 kg verim alındı. Arpaçay ilçesinde toplam da 180 ton ürün elde edildi. Yaklaşık beş ay süren üretim periyodu sonucu ayçiçeği hasadı yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.