1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Samanda Kilo Dönemi
Samanda Kilo Dönemi

Samanda Kilo Dönemi

Kars’ta havaların soğuması ile birlikte fiyatı geçen yıla oranla yaklaşık 3 misli artan samanın, artık ton yerine kilo işi satımına başlandı.

A+A-

Kars’ın Selim ilçesinin çocuk parkının yanı başında Urfa ilinden getirilerek satılan samanları pazarlayan satıcılar, fiyatlarının geçtiğimiz aylara göre çok yükseldiğini belirttiler. Geçtiğimiz ay 450 kuruş olan 1 kilo saman fiyatlarının şu an da 700 kuruş olduğunu belirten besiciler, ilçede bu yıl saman sıkıntısının erken başladığını ve önümüzde ki aylarda daha çok yükselmesinden korktuklarını dile getirdiler.

Diğer illerden gelen satıcılar masraflarını da saman fiyatlarının üstüne koyduğunu belirten besiciler, “Fiyatların yüksek olduğu için daha önceleri ton bazında alınan samanlar şu anda kilo işi alınmaya başlandı. Selim ilçesinde saman sıkıntısı yaşandığı için fiyatlarda geçen aylara nazaran ciddi bir yükseliş oldu” dedi.

Selim ilçesinin Sarıgün köyünde ikamet eden Zeki Çelik, “Hayvanlar için saman alacağız ama çok pahalı. Hani bir ata sözü var “Kulak gelir, Boynuzu geçer” diye. Sözünü hatırlatarak şimdi ise samanın ve diğer yem fiyatları geldi hayvanı geçti” diye şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.