1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Saldırıyı Lanetliyoruz, Turizm Evrenseldir
Saldırıyı Lanetliyoruz, Turizm Evrenseldir

Saldırıyı Lanetliyoruz, Turizm Evrenseldir

Turizmciler: Saldırıyı Lanetliyoruz. Turizm Evrenseldir

A+A-

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden olan Kars Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi’ne yapılan saldırı sonucu Telesiyej iniş istasyonu, kumanda kulübesi ve zirvedeki kaferyanın yanmasının ardından Kars ve bölge turizmcilerini aynı zamanda turizm yatırımcılarını derinden etkiledi.

Turizmde hizmet veren bir çok otel yöneticisi, Kars Turizm Birliği (KARSOD) öncülüğünde toplanarak yapılan saldırıyı lanetleyip, turizmin çöküş yaşadığını ifade ettiler.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulanan KARSOD Başkanı Halit Özer; “Sarıkamış Kayak Merkezi’ne yapılan saldırı, bölge halkına, turizm çalışanlarına ve ülkemizin tüm turizmcilerine yapılan darbedir. Basında aldığımız bilgilere göre Sarıkamış Kayak Merkezi’ne yapılan incelemelerde  1 milyon euro zarar tespiti edildiğini görmekteyiz. Zarar bununla bitmiyor tabii.  Bir çok turizm çalışanı işten çıkmak zorunda kalıyor.  Konaklama tesislerinin doluluk oranı yüzde 10’luk diliminde. Böyle giderse üzülerek söylüyorum, “Kuş uçmaz kervan geçmez” bir bölge haline gelmenin eşiğindeyiz. Turizm, evrensel bir endüstridir. Bu tür saldırıları turizmciler adına lanetliyor,  ülkemizin barışa ve huzura kavuşmasını yürekten temenni ediyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.