1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rezalet...
Rezalet...

Rezalet...

Böyle rezalet görülmedi : Öğretmenler bile her gün tulumlu çizmelerle çayı geçmek zorunda kalıyor...

A+A-

Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Karaurgan köylüleri yanı başlarındaki Carcıoğlu köyü sınırlarındaki arazilerine gidebilmek için kilometrelerce yol kat ediyorlar. Köprü yapılmasını isteyen köylülerin traktörleriyle kelle koltukta geçtikleri Kars Çayı’nda ise büyük tehlike yaşıyorlar. Kimileri at sırtında çayı geçerken, öğretmen ise her gün tulumlu çizmelerle çayı geçmek zorunda kalıyor. Tek istekleri de 1070’li yıllarda etüt çalışması tamamlanan köprünün bir an önce yapılması.

 

Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Karaurgan ile Carcıoğlu köyü arasından Kars Çayı geçiyor. Karaurgan köylülerinin asıl sıkıntısı arazilerinin karşı taraftaki Carcıoğlu köyü tarafında olması. Böyle olunca da arazilerine gitmek isteyen 500 metre mesafedeki alana Kuyucuk köyü civarını Küçük Çatma köyü mevkisinden dolaşarak 15 kilometre yol kat ettikten sonra ancak ulaşabiliyorlar. Köprü olsa bu eziyeti çekmeyecekleri için girişimlerine 1974 yılında başladılar. Girişimler üzerine köprünün yapımı için etüt çalışmaları 1974 yılında başlatıldı. Ne yazık ki birçok siyasetçi köprü vaadiyle köylülerden oy aldı ama köylüler bir türlü köprülerine kavuşamadılar.

 

DENİZİ ANDIRAN KARS ÇAYINI TRAKTÖRLERLE GEÇİYORLAR

 

Köylüler, kilometrelerce yolu kat etmemek için bu defa traktörleriyle çayı geçmeye başladılar. Bu defa da suya girmek zorunda kalan traktörlerde arızalanmalar baş gösterdi. Buna rağmen çaresiz oldukları için bu yolu denemek zorunda kalan köylüler çiftlerini, tapanlarını bağladıkları traktörleriyle kelle koltukta yolculuk yapıyorlar. Çocuklarda traktörlere binince tehlike sinyalleri çalmaya başlıyor. Olası bir kaza anında can kaybının bile yaşanmasının an meselesi olduğu sulu yolculukta korkulu anlar yaşanıyor.

 

ÖĞRETMEN BİLE TULUMLU ÇİZMEYLLE KARS ÇAYI’NI GEÇEREK ÖĞRENCİLERİNE EĞİTİM VERİYOR

 

Eşi karşı taraftaki Carcıoğlu köyünde öğretmen olan Karaurgan Köyü İlköğretim Okulu İbrahim Turan da çayı tulumlu çizmelerle geçiyor. Öğretmen her gün aynı şekilde çayı geçerek okuluna gidiyor ve görevini aksatmadan çocuklara eğitim veriyor. Öğrenciler bu fedakar öğretmenlerini çok seviyorlar. Öğretmenlerinin her gün kendi eğitimleri için bu çileyi çekmesine üzülüyorlar ve bir an önce köprünün yapılmasını istiyorlar.

 

BAŞBAKANA SESLENDİLER

 

Köylüler sorunlarının büyük olduğunu ve artık arazilerine gitmek için canlarını tehlikeye atmak istemediklerini ifade ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istediler. Başbakan Erdoğan’ın bu konulara duyarlı olduğuna inandıklarını da belirten köylüler, iki köy arasına yapılacak olan köprü çalışmasının bir an önce başlatılmasını arzuladıklarını söylediler.

rezalet-1-.jpg

 

rezalet-2-.jpg 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum