1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Resim Sergisi Açıldı…
Resim Sergisi Açıldı…

Resim Sergisi Açıldı…

Turizm Haftası Etkinlikleri Çerçevesinde Resim Sergisi Açıldı…

A+A-

Balıkesirli ressam Aynur Çalışkan’ın “Fırçam Seyahatte” adlı resim sergisi büyük ilgi gördü.

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde açılan yağlı boya tablo sergisinin açılışını Vali Yardımcısı Murat Demirci yaptı.

Açılışın ardından sergiyi gezen Vali Yardımcısı Murat Demirci’ye ressam Aynur çalışkan ve daire amirleri eşlik etti. Çeşitli mekanların yer aldığı 36 resim ve pano sergilendi. Aynı zamanda resimler satışa sunuldu.

Gezdiği yerlerin fotoğraflarını resimlerini yaptığını belirten Aynur Çalışkan; “Seyahat etmeyi severim. Gezdiğim yerlerin fotoğraflarını çekip resimlerini tuvalime aktarıyorum. 6 yaşında resim yapmaya başladım. Genelde barok, klasik, realist tarazda resim yapmayı seviyorum. İlk kişisel sergimi Kars’ta Büyük Kale Otelde açtım” dedi.

KARS DOĞU’NUN PARİSİ

Kars’ın doğunun Paris’i olduğuna dikkat çeken Çalışkan; “Benim için Kars Doğu’nun pahalılık yönünden Paris’i, tarihi ve kültürel dokusu ile incisi, bu şehrin kıymetini bilmek gerekir. Saygı sevgi, birlik beraberlik içinde olunca önümüze çıkan tüm engeller aşılabilir. Soğuk ve buzlu şehrimizde çok kar yağsa da güneşin pek fazla uğramadığı bir kentte insanların sıcak içtenliği o kadar soğuk havada bile güneşi bende aratmadı” diye konuştu.

Öte yandan Büyük Kale Otel’de açılan resim sergisine vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi. Çok sayıda vatandaşın gezdiği sergi 22 Nisan 2011 tarihine kadar açık kalacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum