1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rektör Prof.Dr.Sami Özcan
Rektör Prof.Dr.Sami Özcan

Rektör Prof.Dr.Sami Özcan

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 130’uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13’üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulu’nun önerdiği adaylar arasından yeni rektörleri belirledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Gül, Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof.Dr. Sami Özcan’ı atadı.

 

Prof. Dr. Özcan’ın rektörlük görevine atanması Kars’ta ve Kafkas Üniversitesi’nde büyük memnuniyet yarattı.

 

Prof. Dr. Sami Özcan :

1966’da Konya ili Beyşehir ilçesinde dünyaya gelen Prof. Dr. Sami ÖZCAN, İlk ve Orta öğrenimini Derebucak’ta, lise öğrenimini Beyşehir İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.

 

Yüksek öğrenimine 1985’te Atatürk Üniversitesi Kars Veteriner Fakültesinde başlayan Özcan 1990’da bu fakülteden mezun oldu.

 

 Bir yıl Antalya’da Serbest Veteriner Hekim olarak çalıştıktan sonra 1991’de İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Veteriner Anatomi Anabilim Dalında Doktora öğrenimine başladı.

 

Doktora öğrenimi devam ederken 1992’de Atatürk Üniversitesi Kars Veteriner Fakültesi Anatomi Anabilim Dalında Araştırma Görevliliğine atandı.

 

Eylül 1996’da aynı Anabilim Dalında Yardımcı Doçent kadrosuna atandı.

 

Vatani görevini 1999-2000 yılları arasında Veteriner Hekim Asteğmen olarak Bursa-Gemlik’te tamamladı.

 

Kasım 2001’de Veteriner Anatomi Doçenti unvanı aldı. 28 Temmuz 2007’de Profesörlüğe yükseltildi. Üniversitenin çeşitli birim ve yönetim kurullarında görev aldı. Birçoğu uluslararası dergilerde olmak üzere 30’a yakın bilimsel makalesi yayımlandı. Çeşitli kongrelerde sunulmuş bildirilerinin yanı sıra bir kitapta bölüm yazarlığı yaptı.

 

Ulusal ve uluslararası çeşitli dergilerde danışmanlık ve hakemlik görevlerinde bulundu. Veteriner Hekimler Odası, Veteriner Anatomi Derneği, Tarımsal Kalkınma Vakfı gibi çeşitli STK’lara üyelikleri bulunan Prof. Dr. Sami ÖZCAN, halen Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini sürdürmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.