1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rektör Özcan’ın Kutlu Doğum Mesajı
Rektör Özcan’ın Kutlu Doğum Mesajı

Rektör Özcan’ın Kutlu Doğum Mesajı

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

A+A-

Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, yayımladığı mesajında; Ümmeti olmaktan şeref duyduğumuz, sevgi ve merhametin kaynağı, yaratılmışların en şereflisi Hz. Muhammed (S.A.V)'in doğumu bütün insanlık için kurtuluşun, huzurun ve mutluluğun habercisi olmuştur. ” dedi.

Rektör Özcan mesajında şu görüşlere yer verdi :

Evrensel düzeyde verdiği mesaj ve sahip olduğu yaşantısıyla sadece geçmişe değil günümüze de ışık tutan, gelecek dönemlerde de en buhranlı ve bunalımlı günlerde dahi sorunların ve sıkıntıların aşılmasında en temel başvuru kaynaklarından biri olacağı konusundan şüphe olmayan peygamberimiz örnek, ahlak ve kişilik timsalidir.

Yüce kitabımız Kur'an rehberliğinde insanlık âlemini aydınlatmak için en zorlu mücadelelere atılan peygamberimiz, karşılaştığı güçlüklere, insanlardan gördüğü eziyet ve hakaretlere rağmen yine de onları kazanmak için mücadele etmiş kardeşlik ekseninde yaşanabilir bir dünya hazırlayabilmek için çaba sarfetmiştir.

"Birbirinizi kıskanmayınız, birbirinize kin tutmayınız, birbirinize çirkin sözler söylemeyiniz, birbirinize sırtlarınızı dönmeyiniz, kiminiz kiminizi arkasından çekiştirmesin  Allah'ın kulları kardeşler olunuz."(Buhari,Müslim) hadis-i şerifinden de anlaşılacağı üzere yaşanabilir ve huzurlu bir dünya için şefkat, merhamet ve kardeşlik noktasını ön plana çıkarmış, kurtuluş reçetesini en güzel şekilde ifade etmiştir.

Bütün bu duygu ve düşüncelerden hareketle,"Kutlu Doğum Haftasının" insanlık ve İslam âleminin, peygamber efendimizin gösterdiği örnek yolda yürümesi ve mirasına sıkı sıkı bağlanmasına vesile olması temennisiyle, hayırlar getirmesini diler, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesi, huzurun ve barışın timsali olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.