1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Rekabet gücümüz yok
Rekabet gücümüz yok

Rekabet gücümüz yok

TOBB Genç Girişimciler Başkanı Çalkın: Siyaset, Kars'ta Tacirlerin Rekabet Gücünü Artıracak Tedbirler Almalı

A+A-

TOBB Genç Girişimciler Başkanı Adem Çalkın, siyasetçinin ülkesinin tüm sorunlarına çözüm getirecek politikalar üretmek zorunda olduğunu söyledi.

 

Kars'ta siyaset-ticaret ilişkisi ve Kars iş dünyası hakkındaki istişare toplantısına katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Başkanı Adem Çalkın, Kars'ın ticaret hacminin gelişmesi için siyasetin yardımına ihtiyacı olduğunu söyledi. Çalkın, 'Artık kazanıp batıya göç eden tacirlerimizin sayısı oldukça azalmıştır. Her büyüyen tacirimiz iline yatırım yapmaya başlamış, nihayetinde batıdaki herhangi bir hizmeti Kars tüccarı da Kars'ta faaliyete sokmuştur.' dedi.

 

Organize sanayi bölgesinde dikkate değer bir canlanmanın sözkonusu olduğunu belirten Çalkın, 'Bu heyecan ve yatırımlar şehrimizin akıdır. Kars şartlarında bu yatırımları yapmak cesaret isteyen tacirlerin eseridir. Bugün ise ne yazık ki yok sayılan müteşebbisler yalnız kalmışlardır. Unutulmuşlardır, hatta yok sayılmışlardır. Bugün bu tacirlerin önünü açmak bölgesel rekabette güçlerini arttırmak siyasetin işidir.' şeklinde konuştu.

 

KARSİAD Başkanı Sultan Murat Dereci ise tüm çalışma ve gayretlerinin Kars için olduğunu ifade etti. AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu ise toplantının Kars için çok verimli olduğunu belirtti.

 

Son yıllarda Kars iline ve bölgesine büyük yatırımların olduğunu söyleyen Erdoğdu, ''Organize Sanayi Bölgemizde fabrika ve işletme sayısı şuan 60'a yaklaştı. Bu bizim için sevindirici bir durumdur. Biz siyaset olarak tüccarlarımızın ve müteşebbislerimizin önünü açmak ve teşebbüslerini cesaretlendirmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız.' dedi.

 

Toplantıya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Genç Girişimciler Başkanı Adem Çalkın, Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı S. Murat Dereci(KARSİAD), Başkan Yardımcısı Adnan Bayrak, Genel Sekreteri Cengiz Kaya, Kars İşadamları Derneği Başkanı, Ali Nail Çelik, AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Tüzen katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.