1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Referandumu değerlendirdi
Referandumu değerlendirdi

Referandumu değerlendirdi

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, insan haklarının sıkça ihlal edildiği bölgede yaşayanların referanduma “evet” oyu vereceklerine inandığını söyledi.

A+A-

Ardahan ve Iğdır programını tamamladıktan sonra karayoluyla Kars’a gelen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz’ı Vali Vekili Muhammed Lütfi Kotan, AK Parti Milletvekili Zeki Karabayır, AK Parti İl Başkanı Avukat Ensar Erdoğdu ve partililer karşıladı.

 

Kars programına Vali Vekili Muhammed Lütfi Kotan’ı ziyaret ederek başlayan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, referandum öncesinde bölgede incelemeler yaptığını söyledi.

 

Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da büyük değişiklikler olduğunu belirten Bakan Yılmaz, “Ekonomik gelişim ile demokratik gelişim aynı paralelde birlikte yürümesi gerekir. Birlikte yürütemezseniz ekonomik gelişme bir yerlerde tıkanır. Halkın refahı için devletin itibarı için demokratikleşmeliyiz. Bu alanda atılım yapmalıyız. Şimdi kapsamlı bir anayasa değişikliğini referanduma götürüyoruz. Bu referandumu hiç kimse kesinlikle bir siyasi seçim olarak algılamamalı. Bunu biz bir parti, hükümet işi olarak görmüyoruz. Bir genel seçim olmayacak veya bir yerel seçim olmayacak. Partilerin performansının ölçüldüğü bir seçimde olmayacak. Bunu böyle bilmeliyiz.” dedi.

 

Türkiye’nin geleceğinin 12 Eylül’deki referandumda oylanacağını ifade eden Yılmaz, “Halkımızın zararına değil yararına olacak projeler var. Halkımız hangi partiye oy verirse versin bu referandumda Türkiye için evet vermeli. Çünkü bu bölgemiz İnsan haklarının ihlalinin yapıldığı yaşandığı bir bölge. Bundan dolayı demokrasinin ne olduğunu bilen insanlar. Bundan dolayı referandumda evet oyu vereceklerine inanıyorum. Hangi partiye oy verirlerse versinler bu referandumda “evet” vermeliler. Bu referandumu partiler arası bir mesele olarak görmeyelim. Ülkemizin geleceği olarak görelim. Oylarımızı ona göre kullanalım.” diye konuştu.

 

Ticaret ve Sanayi Odasını da ziyaret eden Bakan Yılmaz, Oda Başkanı Ali Güvensoy ile teşviklerle ilgili de fikir alışverişinde bulundu. Ardından da referandumu değerlendiren Bakan Yılmaz, sivil toplum kuruluşlarından referandumda “evet” oyu konusunda destek istedi.

 

Yılmaz, şöyle konuştu:

 

“Bu bir halk oylamasıdır. Burada siyasi bir durum olmadığı için doğrusu sivil toplum kuruluşlarına da büyük görev düşüyor, diye inanıyorum. Ticaret sanayi odaları, meslek kuruluşları, sendikalar ve bütün ilgili sivil toplum kuruluşları. Çünkü; hepimizin geleceği ile ilgili. İçeriğine mutlaka bakılması lazım.” dedi.

 

Kars Belediyesi, Ticaret Borsası, Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği’ni de ziyaret eden Bakan Yılmaz, tarım hayvancılıkla ilgili de, “Tarım ve hayvancılığın modası hiçbir zaman geçmez. 21. yüzyılda da en stratejik sektörlerden biri tarım ve hayvancılıktır. Çünkü insanların her zaman gıdaya, beslenmeye ihtiyacı var. Bu bölgemizde bu anlamda son derece önemli bir bölge.” diye konuştu.

 

Bakan Yılmaz daha sonra, AK Parti Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven’in kayınpederi Şemsettin Topçu’nun cenaze törenine katıldı.

 

Bakan Yılmaz’ın ziyaretleri devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.