1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ramazan Öncesi Zam Yağmuru
Ramazan Öncesi Zam Yağmuru

Ramazan Öncesi Zam Yağmuru

Yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla başlatılan zam yağmuru, vatandaşın mutfak tüpünü de patlattı. 10 TL'den satılan piknik tüpün fiyatı, 12 TL'ye yükselirken, 52 TL olan mutfak tüpü ise, 55 TL'den satışa sunulmaya başlandı.

A+A-

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte gıda ürünlerine yapılan zamlardan, tüpgaz fiyatları da nasiplendi. Tüpgaz bayiliği yapan Hikmet Anlar isimli esnaf, tüp fiyatlarına Ramazan öncesinde zam yapıldığını söyledi. Akaryakıta yapılan zamlar nedeniyle tüpgaz fiyatlarının da arttığını vurgulayan Anlar, yeni fiyatların yürürlüğe girer girmez vatandaştan tepki gördüğünü belirtti.

 

TÜPGAZ'A ZAM

 

Yapılan fiyat düzenlemesiyle birlikte daha önce 10 TL olan piknik tüpünün 12 TL'ye, 52 TL olan mutfak tüpünün ise, 55 TL'ye yükseldiğini açıklayan Hikmet Anlar, akaryakıta yapılan zamların devam etmesi halinde, tüpgaz fiyatlarının yükselişinin süreceğini kaydetti. Zamlı tarifenin uygulamaya girer girmez vatandaştan tepki gördüklerine vurgu yapan Anlar, "Halkımız, bu zamları bayiler olarak bizim yaptığımızı düşünüyor. Halbuki tüpgaz fiyatlarını biz belirlemiyoruz. Akaryakıta zam yapıldıkça, tüpgaz fiyatları da artacaktır. Çünkü tüpgaz sonuçta akaryakıttan elde edilen bir yan ürün. Ama bunu vatandaşa anlatamıyoruz." diye konuştu.

 

Son bir ay içerisinde akaryakıta birkaç kez fiyat artışı uygulandığına dikkati çeken Hikmet Anlar, "Umuyoruz akaryakıta yapılan artışlar, Ramazan ayında da sürmez. Eğer öyle olursa Ramazan ayında yeniden bir fiyat düzenlemesi yapılabilinir." şeklinde konuştu.

 

DOĞALGAZ TÜPGAZA İLGİYİ AZALTTI

 

Öte yandan doğalgazın ilimizde az da olsa yaygınlaşmaya başlamasıyla birlikte mutfak tüpü kullananların sayısında gözle görülür bir düşüş yaşandığını anlatan Hikmet Anlar, "Evinde doğalgaz imkanı bulunan vatandaşların büyük bir bölümü zaten mutfak tüpü kullanmıyor. Kullananlar da, tüplerini artık daha uzun sürelerle değiştiriyorlar. Bu durumun işlerimizi olumsuz yönde etkilediğini söyleyebiliriz." dedi.

 

Bu arada yükselen fiyatların, vatandaşı ekonomi yapma arayışına ittiğini dile getiren Anlar, "Daha fazla para ödememek için piknik tüplerini otogaz bayilerinde dolduranların sayısı çığ gibi büyüyor. Tüpünü değiştirmeye yetecek kadar parası olmayan vatandaş, elindeki 3 ya da 5 TL ile otogaz bayilerine giderek tüp doldurabiliyor. Bu durum can güvenliği açısından da tehlikeli, ama vatandaş başka bir çare bulamıyor. Tüpü bayiden değiştirenler de, ellerinden geldiğince tasarruf yapmaya yöneliyorlar." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.