1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Protan Turkey Sektöründe Standartları Yükseltmeye Devam Ediyor
Protan Turkey Sektöründe Standartları Yükseltmeye Devam Ediyor

Protan Turkey Sektöründe Standartları Yükseltmeye Devam Ediyor

Membran günümüzde farklı amaçlara yönelik olarak farklı alanlarda en çok kullanılan izolasyon malzemelerinden biridir.

A+A-

Protan Turkey Sektöründe Standartları Yükseltmeye Devam Ediyor

Membran günümüzde farklı amaçlara yönelik olarak farklı alanlarda en çok kullanılan izolasyon malzemelerinden biridir. Membran ürünlerinin görevi, suyla daimi temas halindeki yüzeylerde alt ve üst bölümlere su geçişini engellemektir. Yapıların suyun zararlı etkilerine karşı temelden çatıya kadar korunması için yapılan izolasyon çalışmaları yapıların ekonomik ömrünün uzamasını ve yapılarda yaşayan kişilerin sağlıklı ve rahat bir ortamda olmasını sağlar. Su izolasyon uygulamaları betonarme yapıları suya karşı korumakla kalmaz aynı zamanda donatı korozyonu engelleme görevini de üstlenir.

Bu görevin yerine getirilmesindeki en önemli etken su yalıtım uygulamasında kullanılacak membran ürününün kalitesi ve kullanım alanına uygunluğudur. Protan Turkey farklı kullanım alanlarına ve amaçlarına özel tasarlanan membran ürünlerinin çeşitliliği ile sizlere geniş bir çeşitlilik sunar.

Su, yapılara zarar veren en önemli etkenlerden biridir. Her tür yapıya nüfuz edebildiği için; yapının taşıyıcı kısımlarında betonun bozulmasına, çatlamasına ya da betonarme içindeki donatının korozyonu nedeniyle taşıma kapasitesinin düşmesine neden olabilir. Yapılar yalnızca toprak nemi, yağmur, kar, binanın inşa edildiği zemindeki yer altı suları gibi dış kaynaklı sulara değil aynı zamanda lavabo, banyo gibi ıslak hacimlerde de iç kaynaklı sulara da maruz kalabilmektedir.

Sektörünün lider ismi Protan Turkey kalitesiyle ve güvencesiyle kullanıcılara sunulan farklı membran ürünleri, yapılardaki temellerden çatılara kadar tüm detaylarda üst düzey verim elde edilecek şekilde uygulanabilir. Su vermesi olası hasarlar nedeniyle yapıların ömrü ve dayanıklılığı üzerinde son derece büyük bir tehdit olarak kabul edilir. Yapıya sızması halinde yapının taşıyıcı kısımlarındaki donatıların korozyona uğramasına neden olur. Zemin suyu içinde ya da semin rutubetinde yer alan sülfatlar, temel betonu ile kimyasal reaksiyona girebilirler. Bu durumda beton kompozisyonu bozulabilir. Bu etkenlerin tümü yapıların ömrünün olumsuz yönde etkilenmesine neden olur. Aynı zamanda bu duruma bağlı olarak insan sağlığı açısından zararlı olarak kabul edilen küf ya da mantar gibi organik maddelerin de oluşması söz konusu olabilir. Zemin üzerindeki yapı elemanlarının yağış suları ve asidik atmosfer gazları zararlarından diğer yandan zemin altındaki yapı elemanlarının zemin suyu ve rutubetin zararlı etkilerinden korunması için su yalıtım çalışmalarının doğru bir şekilde yapılması zorunludur. Yalnızca binanın temelinden çatısına kadar bütün yapı elemanlarını kapsayan bir yalıtım uygulaması yapılması durumunda etkin bir su yalıtımından bahsedilmesi mümkün olabilir.

Yalıtım Sürecinin Her Aşaması Çok Önemlidir

Yapıların konforlu ve uzun ömürlü olması için su izolasyon kadar önemli olan diğer bir etken çatı izolasyon uygulamasıdır. Binanın yağmur, kat gibi hava olaylarının yanı sıra her tür dış etkenden korunması amacıyla yapılan çatı izolasyon işleminde binaların suyla teması olan bölgelerinde yalıtım amacıyla membran ürünleri kullanılır. Genel yapıların dış yüzeylerinin tamamının suyla teması vardır. Yağmur ve kar kaynaklı sular yapılara zarar verebilmekle birlikte yapıların yüzeyine düşen suların akarak ya da kuruyarak kısa süre içinde yapının yüzeyinden uzaklaşır. Ancak binaların en üst kısmında bulunan çatı için bu durum söz konusu değildir. Çatının iyi inşa edilmemesi ya da kaliteli bir çatı izolasyon uygulaması yapılmaması halinde yağmur ve kar sularının birikmesi sonucunda yapıda ciddi sorunlarla karşılaşılması riski vardır.

Çatı yalıtımı, yapıların başta su olmak üzere birçok farklı dış etkenden korunması amacıyla yapılır. Çatı yalıtım uygulamasından en verimli sonuçların alınması, uygulama alanına en uygun ve en kaliteli membran ürünlerinin kaliteli işçilikle uygulanmasına bağlıdır. Doğru ve kaliteli membran ürünleri kullanılarak uygulanan başarılı çatı yalıtım uygulamaları yapıların sudan korunmasını, su sızıntılarının engellenmesini ve tüm bu faydalar sonucunda yapıların ömrünün uzatılmasını sağlar.

Membran ürünlerinin kullanım alanlarına ve amaçlarına göre farklı çeşitleri vardır. Membran teknolojisinde uzmanlığı ile tanınan Protan Turkey sektörünün lider ismi olarak çevreye dayalı inovatif çözümler üretmekle kalmaz. Aynı zamanda uluslararası standartlara uygun, kaliteli membranların ve her tür çatı kaplamasının tedarikçisi olarak sektörün ihtiyaçlarını üst düzeyde karşılar. Protan Turkey, çatı izolasyon ve su yalıtım ürünleri ile sektörün standartlarını yükseltirken diğer yandan markanın sürdürülebilirliğini ve yaygınlığını sağlamaya odaklanır. Ayrıca Protan çatı kaplama malzemeleri geri dönüşümlü malzemelerden üretildiği için düşük salınım sağlar ve çevre dostu olarak kabul edilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.