1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Prof. Dr. Ömür Deveci'den Açıklama
Prof. Dr. Ömür Deveci'den Açıklama

Prof. Dr. Ömür Deveci'den Açıklama

Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ömür Deveci'den Açıklama

A+A-

Sarıkamış Turizm Fakültesi olarak düzenlediğimiz” Her Yönüyle Karsta Turizm” isimli panelin açılış konuşmasında;

“Kars’ta turizm yok denecek kadar azdı ama bir Doğu Ekspresi icat oldu. Doğrusunu söylüyorum, Doğu Ekspresini de icat eden bizler değildik. Sosyal medyanın gelişiminden kaynaklı olarak sosyal medya üzerinden yapılan tanıtımlarla ortaya çıkan bir şey oldu. Daha sonra da inanılmaz güzel kazanımlar elde edildi. Hem Kars’ın tanıtımı hem de Karslı esnafın bu anlamda ürünlerini pazarlayabileceği bir fırsat oluştu. Ama bunu ne kadar değerlendirdik, ne yaptık biz?  Yani Doğu Ekspresi geldi ama biz buna hazır mıydık? Biz Doğu Ekspresinden gelen misafirlerimizi ağırlayabilecek ölçüde konaklama mekanlarına ve tüketim ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri olanaklara sahip miydik? Doğrusunu isterseniz buradaki herkes omzunu silkiyor. Bu bilince sahip miydik, misafir ağırlama bilincine? Orada da eksiklerimiz fazlaydı.” 

Şeklinde bir açıklamam oldu.

Açıklamaya dikkat edilecek olursa Doğu ekspresinin tanıtımının sosyal medya üzerinden yapıldığı vurgulanmış olup söz konusu durumun şehrimize faydalarından bahsedilmiş ve son olarak da bu işin ekonomik olarak değerlendirilmesi noktasında eksiklerimizden bahsedilmiştir.

Doğu ekspresini biz icat etmedik derken bu işin başlangıç noktasında ticari anlamda hizmet sunan paydaşların değil de Sosyal medyanın etkili olduğu vurgulanmıştır.

Bunun üzerine İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan DOĞANAY da sosyal medya fenomenleri ile yapmış oldukları ortak çalışmalarla Doğu ekspresinin tanıtımını 2015 yılında tasarladıklarını ve bu işi SERKA ile birlikte yürüttüklerini belirtmiştir.

Bu açıklamalar tamamen birbirini tamamlar nitelikte olup açıklamalardan çıkarılacak sonuç bundan ibaret olmalıdır.

Öyle ki misafir ağırlama ve tanıtım konularındaki eksikler diğer panelistlerce de ayrıca vurgulanmıştır. Bundan sebeptir ki panelden ziyade profesyonel bir çalıştay yapılarak konuların ayrıntılı bir şekilde ele alınması ve çözüm önerilerinin tespit edilmesi teklif edilmiştir.

Dolayısıyla gerek şahsımın yaptığı gerekse İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan DOĞANAY’ın yaptığı açıklamaların birbiriyle çelişmediğini aksine birbirini tamamladığını kamuoyuna saygılarımla bildiririm.

Sarıkamış Turizm Fakültesi olarak Kars turizmi hususunda üstlenmiş olduğumuz misyonun farkındayız. Bu anlamda gerek Devletimizin ilgili birimleri gerekse Özel Sektörün Kars ile ilgili yapacağı bütün projelerde bize düşen görevleri son derece memnuniyetle üstleneceğimizi kamuoyuna saygılarımla arz ederim.

Prof. Dr. Ömür DEVECİ

Kafkas Üniversitesi

Sarıkamış Turizm Fakültesi Dekan V. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.