1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Phuket'te Gezilecek Yerler & Ne Yenir?
Phuket'te Gezilecek Yerler & Ne Yenir?

Phuket'te Gezilecek Yerler & Ne Yenir?

Büyüleyici doğası ve zenginleşen mimarisi ile Phuket, gezilecek yerlerin fazla olmasından kaynaklı gelen misafirlerine eşsiz deneyim yaşama fırsat sunuyor.

A+A-

Phuket'te Gezilecek Yerler & Ne Yenir?

Büyüleyici doğası ve zenginleşen mimarisi ile Phuket, gezilecek yerlerin fazla olmasından kaynaklı gelen misafirlerine eşsiz deneyim yaşama fırsat sunuyor. Tayland'ın güneybatısında yer alan 570 kilometrekarelik oluşumuna sahip olan adanın içerisinde bulunan doğa harikası plajlarını ve tarihi yerlerini gezi listenize ekleyerek sıradışı bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Phuket turları ile daha fazla yerlerini keşfedebileceğiniz bu şehri sandığınızdan daha fazla sevebilirsiniz.

Chalong Bay

Phuket gezilecek yerler listenizin ilk sırasında yer alabilecek Chalong Bay, görülmesi gereken birçok bölgesi ile yerli bir yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Oldukça renkli atmosfere sahip olan bu bölgede bulunan alışveriş ve eğlence olanakları sayesinde çeşitli aktivitelere katılarak keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Big Buddha

Chalong Bay'de zaman geçirirken adanın en önemli ve saygı duyulan yerlerinden biri olan Big Buddha'yı ziyaret edebilirsiniz. 45 metrelik yüksekliği ile neredeyse adının yarısından rahatlıkla görebileceğiniz bu ihtişamlı heykeli ziyaret ederek enfes manzarasında muhteşem zamanlar geçirebilirsiniz.

Wat Chalong Temple

Heykeli inceledikten sonra manzara izlemeyi tamamlamak istiyorsanız bir diğer önemli nokta olan Wat Chalong Temple'a gitmeyi düşünebilirsiniz. Adanın en büyük ve en önemli Budist Tapınağı konumundaki olan yapı 19. yüzyılın başlarında inşa edildiği için yapılan mimari görünümüne hayran olabilirsiniz.

Kata Beach

Eğlence odaklı atmosferi ve yapılan çeşitli aktiviteleri ile güzel zamanlar geçirebileceğiniz Kata Beach'te palmiye ağaçları ile çevrili olan alanlarında dinlenerek denizin ve güneşin tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz. Etrafında bulunan sayısız restoran ile yemek ihtiyacınızı karşılarken yörenin lezzetli yemeklerini tatma şansına sahip olabilirsiniz.

Phuket'te Ne Yenir?

Tayland'ın en büyük adası olan Phuket'te birçok yöresel lezzeti tatma şansına sahip olabilirsiniz ada mutfağınının lezzetli yemeklerini tatmak için sabırsızlanıyorsanız enteresan yöre yemeklerini keşfetmeye başlayabilirsiniz. Bu yemekler şu şekildedir:

  • Mee Hokkien Noodle
  • Pad Thai
  • Som Tum Thai
  • Gaeng Kiew Wan Gai
  • Dim Sum
  • Kuey Teow
  • Moo Ping

Phuket turlarını incelemek için https://www.tatileksper.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.