1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. PDF Kitap Okuma
PDF Kitap Okuma

PDF Kitap Okuma

Kitaplar internet ortamında PDF’e dönüştürülür. Pek çok yerde bu kitapları satın alarak PDF açılır.

A+A-

Adobe tarafından 1990’lı senelerde oluşturulan Portable Document Format (PDF) günümüzde çok çeşitli alanlarda kullanılıyor. Bu dosya formatının en temel amacı donanım, uygulama yazılımı ya da işletim sisteminde olan bağımsız format belgelerinin standart bir hale getirilmesidir. PDF kitap indir işlemi için farklı sistemler tercih edilebilir.

PDF Dosya İçeriği

PDF dosya formatı içerisinde jeo uzamsal özellikler, meta veriler, ekler, dijital imzalar, zengin medya, form alanları, köprüler, resimler, metin gibi özellikler kaynak bölgenin bir parçası haline gelmiştir. Üç boyutlu nesneler ile bilgiler içerecek tam bir kapasiteye sahip olduğu söylenebilir. Pek çok durumda mevcut belgeler en baştan oluşturulabilir. Ya da daha önceden oluşturulmuş olan belgeler belirli sistemle PDF’e dönüştürebilir. Fakat dosyaların oluşturulmasına istenmesine bir yazılım olduğu görülür.

PDF dosyalarını açmak için belirli sistemler gerekir. Bu sistemlerin bir kısmı ücretliyken tamamen uyumlu ve ücretsiz bir şekilde tanımlanmış olan siteler de mevcuttur. Biz ise istediğiniz PDF dosyalarını ücretsiz bir şekilde indirmenize ve okumanıza yardımcı olmak amacıyla sistem geliştirdik. Bu sistemle dilediğiniz PDF dosyalarını indirip keyifli vakit geçirebilirsiniz.

PDF Dosya Biçimi Özellikleri

PDF dosyası içerisinde PDF betimlemeleri açısından tanımlanmış olan söz dizimi kuralları önemlidir. Belirteçler halinde gruplandırılabilir bir bağ kümesi olduğu da söylenebilir. Bir ya da daha fazla belirteç kullanıldığı zaman bir PDF belgesinin oluşturulması kolaylaşır. Temel veri değerleri ile beraber en temel nesneler olmak üzere çok çeşitli düzeyde sözdizimsel varlıklar birleştirilir ve oluşturulur. Bu anlamda pek çok alanda tercih edilir. Şu an çok çeşitli konularda PDF dosyası vardır. PDF oku özelliği ile sitemiz üzerinden dosyalara ulaşabilirsiniz.

PDF Dosyalarının Dosya Yapısı

PDF dosya içerikleri genel konusuna yönelik olarak dosyanın içinde dosya başlığı, dosya gövdesi ve sonu olarak sıralanır. Bir PDF dosyasının başlık kısmında bakıldığı zaman içeriğinin özet konusu şeklinde bir başlık belirlenir ve x’in 1-7 arasında olduğu %PDF-1.x şeklinde düzenlenir.

Pdf gövdesi başlıktan sonra başlar. Belgenin içeriğini açıklayan bir dizi dolaylı nesne içerir. Nesneler, dosyada kullanılan yazı tipi, sayfa ya da örnek görüntüler de PDF dosyasının içeriğine göre eklenir.

PDF Kullanımının Yararları

PDF sanal ya da gerçek hayatta bir konunun detaylarını içeren bir sistemdir. Kişiler herhangi bir konuda araştırma yapmak istedikleri zaman genel olarak bu sistemin içerisine yerleştirilmiş olan makaleleri tercih eder. Eğer PDF olmasaydı kişiler kütüphanelere gidip uzun süreler boyunca kitap ve ansiklopedilerde uzun araştırma yapmak durumunda kalırdı. Bu nedenle gerçek hayatta her an istenen her bilgiye kolay bir şekilde ulaşılamaz. Ancak internet üzerinden ve PDF aracılığıyla istenen bilgilere çok kolay bir şekilde ulaşılabilir. Bu anlamda PDF kullanımı avantajları oldukça fazladır. Ara yüzünün de kolay olması PDF kullanımını oldukça artıran önemli sebepler arasında yer alır.

E Kitap Okumak

İnternet dünyası ucu bucağı olmayan çok geniş bir dünyadır. İnternet üzerinden araştırılan her şeyi bulmak mümkündür. Yazılı olarak matbaalarda bastırılan kitaplar bile internet ortamında kolay bir şekilde bulunur. Kütüphanede dolaşıyormuşçasına internette dolaşarak kitap bulmak mümkündür.

Kitaplar internet ortamında PDF’e dönüştürülür. Pek çok yerde bu kitapları satın alarak PDF açılır. Kişiler kitaplara verdikleri paradan daha düşük bir miktar vererek kitapları okuyabilir. Ancak her PDF dosyası ücretli değildir. Sizler de internet üzerinden PDF kitaplara ulaşmak isterseniz. PDF kitap indir seçeneğinden dilediğiniz kitapları ya da PDF dosyalarını internet sitemizden indirebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.