1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın : "Çanakkale Zaferi şanla, şerefle yazılan büyük bir destandır"
AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın : "Çanakkale Zaferi şanla, şerefle yazılan büyük bir destandır"

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın : "Çanakkale Zaferi şanla, şerefle yazılan büyük bir destandır"

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, “Çanakkale Zaferi birlik ve beraberliğimizin sembolü, vatan uğruna canlarını feda edenlerin, kahramanlarımızın tarihimize şanla, şerefle yazdığı büyük bir destandır” dedi.

A+A-

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü kutlayarak, yayınladığı mesajda şunları belirtti ; Çanakkale bir destandır. Bu Aziz Milletinin yaşlısı, genci, doğusu, batısı, etnik kökeni ne olursa olsun, birlikte omuz omuza bu cennet vatana namahrem eli değmesin, düşman ülkeye ayak basmasın diye birlikte hareket ettiği şanlı tarihimizin en büyük zaferlerinden biridir.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un;

Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor,

Bir hilal uğruna Ya Rab, ne güneşler batıyor.

Dediği gibi, orada şehadet şerbetini içen güneşlerimiz, bu coğrafyada hilalin hâkim, ay yıldızlı bayrağımızın da daim kalacağını, ezanımızın bu Aziz Vatanda sonsuza kadar okunacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.

Komutanım benim tüfek bozulmuş" diyen askere; "Tüfek sağlam oğlum, senin tetiği çeken parmağın kopmuş" diyerek büyük kahramanlıklar gösterilen yerdir; Çanakkale…

Kınalı kuzuların vatanları uğruna gözünü kırpmadan can verdikleri, milletimizin adeta küllerinden yeniden doğduğu, ölümsüz destan Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet, dua ve şükranla yâd ediyorum.

Bizi var eden bu büyük ruh içimizde var olduğu müddetçe, Allah’ın izniyle hiçbir güç bizleri yolumuzdan, bu cennet vatanımızdan ayıramaz.

Yedi düvele meydan okunan Çanakkale Geçilmez…

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.