1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Parke taş üretimine başlandı
Parke taş üretimine başlandı

Parke taş üretimine başlandı

Kars Belediye Başkanlığı tarafından atıl durumda bırakılan makine ve araç-gereçleri arızalı olan parke taş şantiyesinde yapılan bakım ve onarım ile yeniden parke taş üretimi yapılacak.

A+A-

İstasyon Mahallesi’nde eski Gaz Ambarı Mevkii’nde bulunan kilit parke taşı imalathanesi geçmiş dönemde arızalanmış ver üretim yapamaz durumda atıl bir vaziyette bırakılmıştı.

 

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un girişimleri ile tekrar üretime başlayan parke taşı İmalathanesi’nde üretilen parke taşlar yol ve kaldırımların yapımında kullanılacak.

 

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, kendi imalathanemiz boş yatarken başka yerlerden parayla parke taş almalarının söz konusu olamayacağını söyledi.

 

Başkan Bozkuş, parke taşı imalathanesinin araçlarının tamiratını yaptırarak tekrar üretime başladıklarını belirtti.

 

Kars belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “Bildiğiniz gibi birçok noktada yol ve kaldırım çalışmalarımız devam ediyor. Geçmiş dönemde arıza yaparak kapatılan parke imalathanesini tekrar elden geçirerek üretime kazandırdık. Kendi parkemizi kendimiz üreterek, Belediyemizin parasının boşa gitmesini önledik. Böylece kendi işlerimizde kendi imalathanemizin parke taşlarını kullanacağız. Bu şekilde belediye bütçesine de katkı sağlayacağız” dedi.

 

ATIL DURUMDA BIRAKMAMIZ SÖZ KONUSU OLAMAZDI

 

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, parke imalathanesinin atıl durumda bırakılmasına göz yummamız beklenemezdi.

 

Başkan Bozkuş; “Atıl durumda olan parke taşı üretim makinesi motor ve aksamlarının yeniden tamiri ve bakımı yapılarak onarıldı. Üretime başlayan kilitli parke taşı şantiyesinde, tesisinde günlük ortalama 300 ile 400 metre kare parke taşı üretiliyor. Üretilen kilitli parke taşı imalatında 42,5 dozluk çimento kullanılıyor. Böylece daha kaliteli parke taşı üretimi yapılıyor” diye konuştu.

 

MALİYETİMİZ DÜŞTÜ

 

Tesiste çalışanların Belediye personeli olmasına dikkat çeken Başkan Bozkuş; “Üretimi Belediye yapıyor olması parke taşı imalatında maliyeti yüzde 50 oranında azaltıyor.

 

Elimizden geldiği kadarıyla halkımız için en iyisini yapmak için çaba harcıyoruz. Kilitli parke taşı tesisimizde ürettiğimiz taşları mahalle, cadde, sokak ve ara sokaklarda kullanacağız Bu şekilde hiçbir mahallemiz parkesiz kalmayacak yeşil, temiz ve yaşanabilir bir çevre için çalışmalarımızı aksatmadan sürdüreceğiz. Belediyemizin öncelikli hedeflerinden biri Kars’ın sağlıklı, yeşil, temiz ve yaşanılır bir çevreye kavuşturmak politikası, geliştirilen plan ve projelerle amacına ulaştırmak için çalışmalarımız devam etmektedir” şeklinde konuştu.

 

Parke taş imalathanesinde belediye personeli görev yapıyor. Üretilen parkeler cadde ve sokaklarda kullanılacak.

 

Belediye kendi imalathanesinde ürettiği kilit parke taşlar ile şehrin cadde ve sokakları, yaşanılabilir. Modern bir şehir haline getirilmesi planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.