1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Köyde miyiz Şehir de mi ?
Köyde miyiz Şehir de mi ?

Köyde miyiz Şehir de mi ?

Kars'ta cadde ve karayollarına gelişigüzel bırakılan hayvanlar, trafiğin seyrini olumsuz yönde etkiliyor.

A+A-

Yapılan bir araştırma, inek, koyun, kedi ve köpek gibi hayvanlara çarpmak suretiyle meydana gelen kazaların, toplam içerisinde önemli bir paya sahip olduğunu ortaya çıkarırken, Kars'ta da bu yönde sorunlarla karşılaşılabiliniyor.

 

Kars havaalanı yolu üzerinde yola fırlayan inekler, Erzurum istikametine doğru seyreden sürücülere korku dolu anlar yaşattılar. Aniden yola fırlayan ineklere çarpmamak için adeta köşe kapmaca oynayan sürücüler, büyükbaş hayvanların karayollarına bırakılmasına sert tepki gösterdiler.

 

ŞEHİR MERKEZİNDE HAYVANCILIK YAPILIYOR

 

Geçimini hayvancılıkla sağlayan vatandaşların oldukça yoğun olduğu Kars'ta, hayvanların aniden yola fırlaması nedeniyle birçok kaza yaşandığını hatırlatan çevre sakinleri, "İnsanlar bu bölgede hayvancılık yapıyorlar. Fakat bakımını yaptıkları hayvanlarla ilgilendikleri yok." diyerek, bu sorumsuzluğa bir an önce son verilmesini istediler.

 

Öte yandan Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, özellikle yılkı atlar ve büyükbaş hayvanların kazalara sebep olduğunu hatırlatarak, "Hayvana çarpmak suretiyle meydana gelen kazaların önlenmesi için karayoluna yakın bölgelerde ikamet eden vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Hayvanlarını sahipsiz ve başıboş bırakmasınlar. Sürücüler ise trafik uyarı levhalarına riayet etsinler" şeklinde uyarıda bulundular.

 

Şehir merkezinde hayvancılığın bitirilmesi konusunda Karslılara önemli vaatlerde bulunan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un nasıl çalışma yapacağı da merak konusu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.