1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Parfüm Nasıl Kullanılır?
Parfüm Nasıl Kullanılır?

Parfüm Nasıl Kullanılır?

Parfüm, günlük rutinin ve kombinin tamamlayıcısı parçasıdır.

A+A-

Parfüm Nasıl Kullanılır?

Parfüm, günlük rutinin ve kombinin tamamlayıcısı parçasıdır. Hangi kokuyu tercih ediyorsanız olun herkesin beklediği muhtemel şey kokunun kalıcılığı ve güzel kokmaktır. Bir parfümden maksimum verimi alabilmek için nasıl kullanılması gerektiğini bilmelisiniz. Vücudun belli başlı bölgeleri parfüm için oldukça elverişlidir. Kokunun cildinizde ne kadar süre kalacağını sıktığınız bölgenin yeri, kullanma miktarı ve sakladığınız yer belirlemektedir. Orjinal parfüm almaya karar verdiğiniz zaman işin uzmanları bu konuda sıklıkla bilgilendirme yapmaktadır. Sizler de parfümü nasıl kullanmanız gerektiğini bilmiyorsanız şunlara dikkat edebilirsiniz;

  • Teninizle Temasından Sonra Ovalamayın

Yapılan en büyük hatalardan biri parfümü bileklere sıktıktan sonra birbirine sürtmektir. Parfümü bu şekilde birbirine sürtmek kokunun üst notalarının solup yerleşmeden önce buharlaşmasına sebep olmaktadır.

  • Nabız Noktalarına Püskürtün

Parfümü nereye sıkacağınızı bilmiyorsanız özellikle bu maddeyi bilmek çok işinize yarayacaktır. Nabız noktalarına sıkmak cilde en yakın bölge olduğu için kalıcı etki bırakabilmektedir.

  • Temiz ve Kuru Yere Sıkın

Parfüm, ten ile karıştıktan sonra koku bırakmaya başlamaktadır. Temiz ve kuru bölge parfüm için en iyisidir. Özellikle banyo sonrası sıkılan parfümün kalıcılığı da fazla olmaktadır. Duş sonrası açılan gözenekler parfüm parçacıklarını alır ve bir nevi kalıcı parfüm etkisi bırakır.

  • Kıyafetlere Sıkmayın

Sık yapılan yanlışlardan biri de parfümü direkt olarak kıyafetlere sıkmaktır. Gün içerisinde ter ve vücuda has ortaya çıkan rahatsız edici kokuları kıyafetleriniz üzerine toplamaktadır. Kıyafetle temas eden parfüm kalıcı olmamakla birlikte ten kokusuyla karışarak ortaya hoş olmayan koku çıkarabilmektedir.

  • Parfümü Güvenli Yerde Saklayın

Parfümün kullanımında dikkat edilmesi gerekilen önemli hususlardan biri de iyi muhafaza etmektir. Parfümü serin ve karanlık yerde tutarak güneş ve ışıktan korumanız gerekir. Bu parfümün uzun ömürlü olmasını sağlamaktadır.

Parfüm Nereye Sıkılır?

En iyi kokuya sahip olan parfümü kullanıyor olsanız bile bazen istediğiniz sonuçları alamayabilirsiniz. Bunun en önemli etkeni parfümün nereye sıkılacağının bilinmemesinden kaynaklanmaktadır. Vücudun belli başlı bölgeleriyle temas eden parfüm kokusu çok daha kalıcı ve etkileyicidir. Sizler de parfüm nereye sıkılır diye düşünüyorsanız;

  • Bilekler,
  • Boyun,
  • Göğüs bölgesi,
  • Kulak arkası,
  • Gövde,
  • Göbek deliği, parfümün sıkılması gerekilen bölgelerdendir.

Parfüm Ömrü Ne kadar?

Aynı parfümü kullanan ya da yeni bir parfüm almaya karar veren kişilerin merak ettiği bir diğer husus parfüm ömrüdür. Kombinleri tamamlayan ve bir çeşit aksesuar olarak da görülen parfümlere çeşitli yatırımlar yapılmaktadır. Orjinal parfüm seçmiş olsanız bile doğru saklanmadığı taktirde maalesef çok kısa zaman içerisinde kullanım ömrünü doldurmuş olacaktır. Parfüm ömrü üretim tarihinden itibaren ortalama olarak 3 ile 5 yıl arasında değişmektedir. Kapağı açılıp kullanıma başlandığından itibaren kullanma ömrü devreye girmektedir.

  • Güneşe ve ışığa maruz kalan,
  • Uygun sıcaklık ortamında bulunmayan,
  • Kapağı açık bırakılan ortamlarda parfümün ömrü yaklaşık 3 aya kadar düşebilmektedir.

Parfüm ömrü, kokunun yapısı ve yoğunluğuna göre de değişebilmektedir. Orjinal parfüm fiyatları arasında size en uygun olana karar verebilir, bu bilgiler eşliğinde parfümünüzün kullanım süresini artırabilirsiniz. Kalıcı ve etkili kokularla parfümünüzün etkisini sizler de hissedebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.