1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Panik Atak Tedavisi
Panik Atak Tedavisi

Panik Atak Tedavisi

Panik atak ya da panik bozukluk günümüzde oldukça sık rastlanan ruh sağlığı problemlerinden biridir.

A+A-

Panik Atak Tedavisi

Panik atak ya da panik bozukluk günümüzde oldukça sık rastlanan ruh sağlığı problemlerinden biridir. Mükemmeliyetçi, gereğinden fazla korumacı aile ortamında büyüyen, işi ya da öğrencilik yıllarında başarı konusunda hırslı, ince fikirli insanlar panik atak bakımından daha fazla risk altındadır. Bu da kişilik yapısının da çevresel faktörlerin de panik atak riskini arttırdığını göstermektedir.

Kadınlarda erkeklere göre daha sık rastlanmaktadır ve ergenlik döneminden itibaren her yaş grubunda ortaya çıkabilmektedir.Bu hastalığa yakalanan bireyler tedavi edilebilir ve tedavi sonrasında sağlıklı bir birey olarak hayatlarına devam edebilirler.

Panik Atak Tedavisinde Terapi

Panik atak tedavisi için tam bir iyileşme sağlayabilmek adına kullanılan terapi yöntemlerinin en başında bilişsel davranışçı terapi metodu gelmektedir. Bu teknik sayesinde kişi kendini panik atak haline sokacak durumu tespit edebilir ve onu yenmenin yollarını psikoloğunun rehberliği sayesinde keşfedebilir. Kişinin bilişsel davranışçı terapiden yüksek verim alabilmesi ve iyileşme şansını arttırabilmesi için tedavisini geciktirmemesi oldukça önemlidir.

Panik atak geçiren bireylerde tedaviye ne kadar geç başlanırsa iyileşme süreci de doğru orantılı olarak o kadar gecikecektir. Tedavisine geç kalan bireylerde tedaviye karşı direnç ve ilaçlara ya da psikologuna karşı güvensizlik daha sık rastlanan durumlardır. Bu nedenle kişi ilk atak sonrasında vakit kaybetmeden online psikolog desteğine başlamalıdır.

Panik Atakta Online Terapi

Panik atak tedavisi yöntemleri arasında farklı psikolojik tedavi teknikleri yer alır. Bu tedavi teknikleri;

Online terapi desteği,

Psikoterapi,

İlaç kullanımı,

Online bilişsel davranışçı terapi şeklinde sayılabilir.

Kişi hangi tedavi seçeneği tercih ederse etsin online terapi desteği ya da online bilişsel davranışçı terapi sayesinde sağlıklı bir yaşama daha kolay adaptasyon sağlayabilir ve tedavi sürecini kısaltarak iyileşme şansını arttırabilir.

İlaç kullanımı

Genellikle hastalığı daha ağır geçiren bireyler için ilaç kullanımı zorunlu olabilmektedir. Ancak çoğu birey hastalığı hafif şiddetli deneyimlediğinden ilaç kullanımı gerekli görülmemektedir.

İlaç tedavisi alması gereken hastaların ilaca alışma süreci geçirdiklerinin farkında olmaları ve atakların hemen hafiflemeyeceğinin bilincinde olmaları ve birkaç gün sabır göstermeleri gerekmektedir.

Kişi gereken sabrı gösterip ilaçlarını düzenli kullanmaya devam etse bile tek başına ilaç kullanımı tam bir iyileşme için yeterli olmayabilir. Bu nedenle kişi ilaç tedavisi aldığı dönemde online terapi ile iyileşme sürecini desteklemelidir.

Online Psikoterapi

Psikoterapi diğer psikoloji rahatsızlıklarında olduğu gibi panik bozukluk tedavisinde de oldukça önemli ve atakların hafiflemesine yardımcı bir tekniktir. Yazılı ve sözlü şekilde gerçekleştirilebilen psikoterapi tekniği online ortamda da gerçekleştirilebilmektedir.

Online Bilişsel Davranışçı Terapisi

Bilişsel davranışçı terapi oldukça çağdaş bir tekniktir. Son zamanlarda psikologlar ve psikiyatristler tarafından sıklıkla panik atak ve panik bozukluk tedavilerinde tercih edilmektedir.Üstelik bu terapi tekniğinde kişinin yalnızca yaşadığı panik atak problemi değil zihninde bulunan diğer sorunlar da çözüme ulaştırılabilmektedir.

Online terapi ve online psikolojik destek ile ilgili detaylı bilgi için https://norapsikoloji.com/online-terapi/ sayfasını ziyaret ederek online psikologları detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.